Numele neaşteptat care apare în fruntea topului companiilor cu cele mai mari venituri din jocuri video în 2016

16.04.2017
Numele neaşteptat care apare în fruntea topului companiilor cu cele mai mari venituri din jocuri video în 2016

Când ne gândim la jocuri video ne vin în minte nume precum Sony, Blizzard, Nintendo sau Electronic Arts. Totuşi, niciuna dintre acestea nu conduce în topul companiilor cu cele mai mari venituri înregistrate din jocuri video în 2016.

În fruntea clasamentului, cu încasări de 10,2 miliarde de dolari, se află gigantul chinez Tencent, o companie destul de puţin cunoscută în Vest. 

Pe poziţia a doua s-a situat Sony, cu 7,8 miliarde de dolari, iar pe a treia Activision Blizzard, cu 7,8 miliarde de dolari.

Foto: Pixabay

Pentru cine nu ştia deja, Tencent deţine un pachet important de acţiuni la Activision Blizzard, controlează compania Riot (dezvoltatorul League of Legends), are 84% din Supercell (dezvoltatorul Clash of Clans) şi o participaţie în valoare de 330 milioane de dolari în Epic Games (dezvoltatorul Unreal Engine).

În clasamentul realizat de Statista nu au fost incluse şi veniturile generate de hardware.

Infographic: Tencent is Top of the Game Revenues Leaderboard | Statista You will find more statistics at Statista

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult