Qualcomm ia măsuri legale împotriva Meizu pentru încălcarea brevetelor legate de 3G şi LTE

28.06.2016
Qualcomm ia măsuri legale împotriva Meizu pentru încălcarea brevetelor legate de 3G şi LTE

Obişnuim să vedem dispute legale între diverşi producători de smartphone-uri, cu referire la încălcarea brevetelor, însă rareori acestea implică producători de componente. Qualcomm, unul dintre cei mai mari producători de chipset-uri mobile, a depus o plângere în instanţă împotriva companiei01 Meizu, la tribunalul din Beijing, în urma refuzului de plată a costurilor de licenţiere ale unor brevete legate de standardele de date 3G şi LTE.

Conform comunicatului de presă lansat de Qualcomm, au fost încercate şi alte metode de a ajunge la o înţelegere, fără a ajunge în instanţă. Se pare că Meizu a refuzat negocierile şi a preferat să se apere pe cale legală împotriva acuzaţiilor celor de la Qualcomm. Probabil că această situaţie va împiedica orice posibilitate de a vedea în viitor smartphone-uri Meizu bazate pe chipset-uri şi modem-uri de la compania americană.

Qualcomm susţine că Meizu încearcă să se dezvolte în mod ilicit folosind tehnologii brevetate, fiind singura companie din peste 100 (dintre care multe sunt din China) care refuză să plătească aceste costuri de licenţiere. Momentan nu va începe un proces propriu-zis, întrucât abia a fost depusă o plângere. În urma acesteia, autorităţile legale din Beijing vor analiza acuzaţiile şi vor decide direcţia în care această situaţie va fi soluţionată. Având în vedere că în China legile legate de drepturi de autor şi brevete nu sunt foarte stricte, sunt şanse mari pentru Meizu să poată continua să folosească tehnologiile brevetate de Qualcomm fără a plăti.

Citeşte şi Meizu Pro 6, un nou smartphone cu 6GB memorie RAM?

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult