Samsung renunţă la parteneriatul cu brandul de „fake-uri” Supreme Italia

05.02.2019
Samsung renunţă la parteneriatul cu brandul de „fake-uri” Supreme Italia

În luna decembrie, Samsung a anunţat un parteneriat în China cu brandul de lifestyle Supreme, popular între tineri drept unul exclusivist. Din păcate, reprezentanţii companiei care au pus acest parteneriat la cale nu ştiau că Supreme Italia nu este aceeaşi companie pe care toţi o cunosc drept Supreme. Versiunea italiană a brandului este o copie, care are voie să existe datorită legislaţiei din Italia care oferă astfel de privilegii companiilor locale, în ciuda faptului că încalcă drepturile de autor ale unor companii străine. Se pare însă că acel parteneriat a fost anulat.

Iniţial, Samsung nu a luat prea mult în seamă criticile celor care acuzau că se asociază cu un brand de „fake-uri”, însă la scurt timp, reprezentanţii companiei au ieşit în public şi au promis că vor reevalua situaţia. Parteneriatul în China trebuia să ofere utilizatorilor din acea regiune smartphone-uri şi accesorii Supreme compatibile cu acestea, telefonul care trebuia să dea startul fiind Galaxy A8s, primul dispozitiv Samsung cu ecran perforat Infinity-O.

Au trecut aproape două luni de la acel eveniment, iar parteneriatul încă nu a livrat niciun produs, iar motivul pare să fie destul de simplu: Samsung a anulat colaborarea cu Supreme Italia. Compania a anunţat în mod oficial decizia ieri, 4 februarie, prin intermediul contului său de Weibo:

„Samsung Electronics a anunţat în trecut o colaborare cu Supreme Italia la evenimentul de lansare al modelului Galaxy A8s din China pe 10 decembrie. Samsung Electronics a decis acum să înceteze această colaborare.”

Aceasta a fost prima tentativă Samsung de a se asocia cu un brand de lifestyle foarte cunoscut, probabil în încercarea de a atrage fanii acestuia către dispozitivele sale. Huawei a reuşit în anii precedenţi să se asocieze cu branduri precum Leica, Pantone, Prosche Design şi de curând cu Moschino pentru brandul Honor. În trecut, Samsung a mai lansat ediţii speciale ale telefoanelor sale de top în parteneriat cu Disney, acestea primind inscripţii şi teme de interfaţă cu personaje Marvel.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult