Samsung şi-a menţinut poziţia de lider detaşat pe piaţa de smartphone-uri în 2016

09.03.2017
Samsung şi-a menţinut poziţia de lider detaşat pe piaţa de smartphone-uri în 2016

În ciuda unui an dificil, în care compania a avut de suferit din cauza incidentelor cu phablet-ul Galaxy Note7, Samsung a reuşit să livreze 308,5 milioane de smartphone-uri în 2016, menţinându-şi poziţia fruntaşă. Potrivit firmei de cercetare a pieţei Strategy Analytics, Apple a ocupat locul doi, cu 215,5 milioane de smartphone-uri vândute.

Chiar dacă are un avans considerabil la numărul de unităţi livrate, profitul făcut de Samsung păleşte în comparaţie cu cel înregistrat de Apple din vânzarea de smartphone-uri. Compania americană a încasat anul trecut aproape 80% din profitul făcut pe piaţa globală de telefoane inteligente: 44,9 miliarde de dolari dintr-un total de 53,7 miliarde de dolari. Samsung a încasat 8,3 miliarde de dolari.

 

 

Locul trei la numărul de smartphone-uri livrate în 2016 a fost ocupat de compania chineză Huawei, cu 138,8 milioane de unităţi.

 

Per total, piaţa de telefoane inteligente a crescut cu 3% anul trecut, la 1,5 miliarde de unităţi livrate.

 

 

 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult