Sănătate digitală: mai mult confort pentru pacienţi

06.08.2019
Sănătate digitală: mai mult confort pentru pacienţi

Sănătatea digitală sau eHealth este un sector care are nevoie de tehnologie poate mai mult decât orice alt domeniu dedicat oamenilor. La ora actuală, investiţiile în bunăstarea pacienţilor sunt în plină creştere mai mult în sectoarele private, iar aici soluţiile tehnologice pot să acopere nu doar aparatura medicală de ultimă generaţie, ci aproape orice, de la managementul afecţiunilor şi diagnosticare automată, la felul în care se construiesc comunităţile de pacienţi şi cum sunt trataţi aceştia şi înainte sau după consultaţii.

La noi, în topul investitorilor în digitalizare a serviciilor se află reţeaua de sănătate Regina Maria, preocupată în permanenţă de a fi printre primii în acest domeniu.

După ce a lansat o serie de servicii digitale dedicate pacienţilor (aplicaţia „Sarcina mea”, adresată viitoarelor mămici, sau aplicaţia „Întreabă un medic”, unde pacienţii pot descrie simptomele pe care le au, urmând să primească un răspuns avizat în termen de 48 de ore), reţeaua de sănătate Regina Maria a lansat recent un nou serviciu digital, care uşurează programările pacienţilor şi economiseşte timpul acestora.

Este vorba de serviciul Self Check-in, disponibil atât în aplicaţia online „Contul meu REGINA MARIA”, cât şi fizic, în 12 locaţii din Bucureşti şi din ţară, prin intermediul unor terminale interactive. Iar aceasta este o premieră în România în ce priveşte programările medicale.

Ce înseamnă serviciul de Self Check-in

Check-in-ul se poate face prin 3 metode:

  • Check-in online
  • Check-in prin scanarea codului QR
  • Check-in prin cod SMS

Poţi face check-in doar atunci când eşti în locaţia REGINA MARIA în care ai programare şi cu maxim 30 de minute înainte de ora programării.

Paşi parcurşi în funcţie de opţiunea de Self Check-in aleasă:

1. Check-in online – direct din aplicaţie. Poţi face asta dacă:

  • Ai locaţia pornită şi ai dat drepturi aplicaţiei să o acceseze
  • Accesezi ecranul Detalii programare, apoi Check-in si Check-in online

 2. Check-in prin scanarea codului QR. Acest proces il poti face daca:

  • Mergi la Self Check-in Desk care se află în receptia locatiei unde ai programare
  • Alegi de pe ecran Check-in prin scanare QR şi parcurgi paşii afişaţi
  • Scanezi codul QR. Pe acesta îl gasesti fie în ecranul de check-in din aplicaţie destinat programării pentru care vrei să faci check-in, fie în email-ul de reamintire primit cu 2 zile inainte de programare

 3. Check-in prin cod SMS, astfel:

  • Mergi la terminalul de Self Check-in Desk, care se află la recepţia locaţiei în care ai programare
  • Alegi de pe ecranul acestuia Check-in prin cod SMS şi parcurgi paşii afişaţi
  • Introduci codul primit prin SMS. Ai codul necesar pentru Self Check-in în SMS-ul în care clinica sau spitalul Regina Maria îţi aminteşte de programare.

Unde sunt disponibile aceste terminale?

Într-o primă etapă, terminalele de self check-in sunt disponibile în:

Spitale: Euroclinic, Baneasa, Ponderas

Policlinici: Floreasca, Băneasa, Dorobanţi, Sun Plaza, Cluj Pasteur, Iaşi, Braşov Campus Medical, Timişoara Iulius Mall

Ce părere avem despre aplicaţie?

„Contul meu REGINA MARIA”, aplicaţia online lansată de reţeaua de sănătate, are o interfaţă uşor de parcurs, actualizată permanent, care te ţine la curent cu starea ta de sănătate, dar are şi o serie de informaţii utile, un dicţionar de termeni şi o secţiune care te ajută să îţi cronometrezi kilometrii parcurşi (şi chiar să îi transformi în servicii medicale!)

După ce îţi creezi cont, în afară de faptul că te poţi programa mai uşor, ai mereu la îndemână dosarul tău medical, oricând şi oriunde. Spre exemplu, poţi să îţi accesezi istoricul consultaţiilor şi analizelor, programările viitoare, lista investigatiilor şi a preţurilor, lista medicilor vizitaţi şi favoriţi. De asemenea, în varianta desktop, la acest cont poţi asocia contul copilului tău şi accesa orice informaţie din dosarul lui medical sau poţi importa în dosarul tău medical analizele efectuate în trecut, direct din cont.

Aplicaţia are şi o secţiune de educaţie medicală, unde vei găsi o serie de articole şi infografice utile, uşor de parcurs chiar şi în autobuz sau metrou, care pot fi citite inclusiv dacă nu eşti autentificat în cont.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult