SoftBank va cumpăra producătorul de cipuri ARM

18.07.2016
SoftBank va cumpăra producătorul de cipuri ARM

Gigantul japonez SoftBank va cumpăra producătorul de cipuri Arm Holdings. Achiziţia a fost zvonită zilele trecute, însă oficialii Arm au confirmat că există discuţii avansate pentru finalizarea tranzacţiei. Suma pentru care britanicii vor să vândă compania ARM este de 24,3 miliarde de lire sterline, echivalentul a 31 miliarde de dolari. În ciuda faptului că mulţi dintre producătorii de chipset-uri, inclusiv Apple, apelează la serviciile ARM, componenta sa Internet of Things i-a motivat pe japonezi să cumpere compania.

Ambele companii au comentat pe baza acestor informaţii. Masayoshi Son, CEO Softbank, a declarat că ARM „se va potrivi strategic cu grupul SoftBank”, menţionând că există un mare potenţial de creştere pe segmentul „Internet of Things”. ARM va rămâne o companie britanică, iar angajaţii companiei sunt foarte importanţi pentru viitorul acesteia. În următorii cinci ani, SoftBank speră să dubleze numărul de angajaţi ai ARM, compania britanică urmând să devină unul dintre pilonii pe care SoftBank va creşte în viitor.

Oficialii ARM, în frunte cu Stuart Chambers, chairman al companiei, consideră că folosind resursele pe care SoftBank le va pune la dispoziţie, compania va putea dezvolta noi tehnologii mai repede, lucru care ar putea ajuta întreaga industrie în următorii câţiva ani. ARM a cumpărat în 2013 Sensinode, o companie orientată pe tehnologii Internet of Things, lucru care pare să îi fi convins pe cei de la SoftBank să meargă mai departe cu această achiziţie.

Se pare că tranzacţia va fi plătită în cash, ambele companii aşteptând acum analiza autorităţilor şi aprobarea procesului de achiziţie.

Citeşte şi ARM dezvoltă o nouă arhitectură de CPU şi GPU, special pentru aplicaţii VR

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult