Tim Cook, CEO-ul Apple, ar putea fi infectat cu COVID-19

17.03.2020
Tim Cook, CEO-ul Apple, ar putea fi infectat cu COVID-19

Întreaga industrie de tehnologie se confruntă cu o adevărată criză, stocurile limitate de produse şi închiderea magazinelor ducând preţurile acţiunilor în jos. Nu foarte multe companii au avut atât de mult de pierdut precum Apple, care după ce a avut vânzări extrem de mici în februarie, în luna martie a început să piardă din valoarea de la bursă într-un ritm alarmant. Se pare însă că doi dintre cei mai importanţi angajaţi Apple, CEO-ul Tim Cook şi Eddy Cue, şeful diviziei Software şi Servicii, ar putea fi infectaţi cu COVID-19.

Conform Variety, Tim Cook şi Eddy Cue au fost invitaţi la aniversarea de 60 de ani a CEO-ului Universal Music, Lucian Grainge. Acest eveniment a avut loc în urmă cu 16 zile, însă de curând Grainge a fost confirmat cu infecţie coronavirus. Având în vedere că simptomele pot apărea chiar şi după 14 zile, există un risc mare pentru ca cei doi lideri Apple să fie de asemenea infectaţi cu COVID-19.

Apple nu comentează pe baza acestor informaţii, iar cei doi nu au fost încă testaţi pentru infecţie cu noul coronavirus. De altfel, Apple a luat măsuri la niviel mondial pentru a limita răspândirea virusului în compania sa şi în magazinele sale. Acum că a deschis toate magazinele pe care le deţine în China, întrucât riscul în acea zonă pare să fie minim acum, compania a decis să închidă toate celelalte Apple Store-uri din restul lumii.

În această perioadă, Apple a donat 15 milioane de dolari pentru eforturile de a lupta cu virusul COVID-19, o sumă dublă faţă de donaţiile pe care le-au făcut deja angajaţii companiei din toată lumea. Tot Apple a anunţat că toţi angajaţii săi vor rămâne acasă în perioada următoare cu plata completă a salariilor, chiar şi pentru cei care nu pot să îşi îndeplinească atribuţiile de la distanţă.

Aceste veşti vin şi după ce compania a anunţat mutarea evenimentului WWDC 2020 dintr-un centru de conferinţe în online.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult