Vânzările de telefoane Huawei, salvate de cumpărătorii patrioţi care au cumpărat mai mult în ţara natală

06.08.2019
Vânzările de telefoane Huawei, salvate de cumpărătorii patrioţi care au cumpărat mai mult în ţara natală

Recunoscut pentru naţionalismul dus uneori la extrem şi disciplina cu care ascultă indicaţiile primite din partea partidului-stat, poporul chinez a salvat gigantul Huawei de la un posibil colaps financiar cumpărând masiv produsele companiei.

Huawei ocupa de ceva timp prima poziţie în topul vânzătorilor smartphone, războiul economic pornit cu Statele Unite consolidând doar poziţia companiei. Cumulat cu vânzările realizate şi de sub-brandul Honor, Huawei deţine acum 46.1% din uriaşa piaţă chineză.

Am putea spune că şi în eventualitatea unui blocaj total al vânzărilor în pieţele internaţionale, business-ul Huawei poate continua nestingherit pe plan intern. Însă aici este vorba de ambiţii cu substrat politic, puterea de la Beijing sprijinind puternic expansiunea Huawei pe plan internaţional în încercarea de a submina influenţa Statelor Unite în domenii cheie, precum telecomunicaţii 5G.

Pe lângă obişnuitele îndemnuri adresate populaţiei pentru achiziţionarea de produse fabricate local pentru sprijinirea economiei chineze, arsenalul folosit pentru stimularea vânzărilor Huawei în China include şi numeroase stimulente, cum ar fi acordarea de vouchere în bani celor care aleg să-şi înlocuiască modelul iPhone cu un smartphone Huawei.

Chiar dacă între timp au fost diminuate, sancţiunile impuse de administraţia Trump au întărit deja poziţia Huawei în piaţa chineză, eventuala reluare a relaţiilor comerciale cu furnizorii americani putând însemna o revenire în forţă pentru companie.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult