Yahoo! ar putea fi cumpărat de Verizon pentru 4,8 miliarde de dolari

25.07.2016
Yahoo! ar putea fi cumpărat de Verizon pentru 4,8 miliarde de dolari

După mai mult de 20 de ani de independenţă, Yahoo! pare că va fi vândut către operatorul telecom Verizon din Statele Unite. Compania a fost fondată la mijlocul anilor ’90 şi a fost printre primele care au devenit adevăraţi giganţi ai internetului, într-un moment în care această tehnologie încă nu ajunsese la maturitate. Se pare însă că lipsa de viziune a conducerii companiei şi dezvoltarea rapidă a companiilor Google şi Facebook au împins vechiul portal de ştiri către irelevanţă.

Momentan tranzacţia nu a fost confirmată, însă mai multe surse anonime ale Wall Street Journal şi New York Times susţin că în ultima şedinţă a consiliului de directori al companiei, a fost acceptată vânzarea Yahoo! către Verizon pentru suma de 4,8 miliarde de dolari. Această sumă pare a fi mică pentru  o companie de magnitudinea Yahoo!, însă termenii achiziţiei nu includ întregul portofoliu al companiei. Se pare că acţiunile Alibaba care aparţin Yahoo! vor rămâne în mâinile acţionarilor, alături de Yahoo Japonia.

Momentan nu există foarte multe detalii în plus despre această achiziţie.

Important este că Yahoo! va intra în portofoliul Verizon, alături de Tumblr şi alte servicii pe care compania le deţine. Odată ce aceste informaţii vor fi comunicate în mod oficial, vom afla probabil mai multe şi dacă plata va fi în cash, în acţiuni Verizon, sau o combinaţie între cele două. Confor New York Times, Marissa Mayer, CEO-ul Yahoo!, ar trebui să primească 57 milioane de dolari în cazul în care este concediată de consiliul de directori.

Citeşte şi Yahoo renunţă la parole pentru serviciul Mail

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult