Yahoo renunţă la parole pentru serviciul Mail

Yahoo a decis să renunţe la parole pentru conturile serviciului său de e-mail. Acesta a scăzut în popularitate în ultimii ani, în principal din cauza lipsei unei protecţii anti-spam eficiente şi interfeţei învechite, care nu a suferit modificări prea mari de-a lungul deceniilor. Compania doreşte să revigoreze acest serviciu lansând opţiuni avansate de securitate, o nouă aplicaţie pentru mobile şi o interfaţă uşor îmbunătăţită. Da, lipsa unei parole reprezintă o îmbunătăţire a securităţii.

Cei care optează pentru folosirea funcţiei Yahoo Account Key vor putea uita aproape complet despre existenţa unui sistem de autentificare cu parola alfanumerică. Aceasta funcţionează în tandem cu noua aplicaţie pentru iOS şi Android şi funcţionează pe baza notificărilor push. Odată activată, de fiecare dată când contul Yahoo Mail este accesat din browser, sau de pe alt dispozitiv, aplicaţia primeşte o notificare care cere permisiunea autentificării. Acceptarea acestui mesaj autentifică instant sesiunea, în timp ce negarea împiedică accesul la cont. În cazul în care telefonul nu este conectat la internet, există opţiunea de confirmare prin SMS.

Desigur, noua metodă de autentificare nu este singura îmbunătăţire a aplicaţiei Yahoo Mial pentru mobile. Aceasta a primit posibilitatea de a folosi mai multe conturi simultan, fie că sunt Yahoo, AoL sau Outlook. De asemenea, funcţiile search au fost îmbunătăţite, putând căuta prin contacte, mesaje sau chiar fotografii. Interfaţa a primit mai multe gesturi, există o componentă dedicată ştirilor de pe Yahoo News, compunerea de mesaje oferă posibilitatea de a ataşa mai multe imagini, iar trimiterea de mesaje către propriul cont de e-mail este acum o funcţie dedicată în aplicaţie.

Aplicaţia este disponibilă în acest moment pe AppStore şi Google Play Store. Cei care au deja o versiune mai veche au primit probabil deja o actualizare la noua versiune. Accesul la Yahoo Account Key se face exclusiv prin intermediul noului Yahoo Mail, deci dacă doriţi să renunţaţi la autentificarea cu parolă, veţi fi nevoiţi să deţineţi un smartphone cu iOS sau Android. Veste proastă pentru utilizatorii de Windows Phone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult