Leica TL2: o nouă cameră mirrorless de dimensiunea unei compacte

12.07.2017
Leica TL2: o nouă cameră mirrorless de dimensiunea unei compacte

Camerele foto mirrorless au promis performanţă de DSLR în corpuri compacte, lucru care a fost parţial adevărat. În timp ce camera în sine este considerabil mai mică decât alternativa SLR, întregul ansamblu cu obiectiv nu ocupă cu mult mai puţin spaţiu. Leica pare să aibă soluţia, oferind un nou aparat foto mirrorless numit TL2, într-un corp care rivalizează camerele foto compacte. Desigur, fiind un produs Leica, preţul este pe măsură.

Noul TL2 este un aparat foto de dimensiuni mici, care beneficiază de un senzor APS-C de 24 de megapixeli şi beneficiază de sistem de lentile interschimbabile. Senzorul oferă o plajă ISO de la 50 la 50.000, o îmbunătăţire masivă faţă de modelul TL1 lansat în urmă cu trei ani, iar capabilităţile sale de fotografiere şi filmare sunt foarte atrăgătoare. La capitolul fotografie, aparatul oferă o viteză de 7 cadre pe secundă folosind obturatorul mecanic şi de 20 de cadre pe secundă folosind obturatorul electronic. Astfel, cei pasionaţi de fotografie sportivă vor putea folosi fără probleme noul TL2.

La capitolul filmare avem de a face cu opţiuni high-end, demne de un produs Leica. Vorbim despre filmare 720p la 120 de cadre pe secundă, o opţiune foarte potrivită pentru realizarea efectului de slow-motion, Full HD la 60 de cadre pe secundă şi 4K la 30 de cadre pe secundă. Luând în calcul valorile ISO impresionante şi faptul că pot fi folosite lentile cu distanţă focală între 17 şi 200 mm, Leica TL2 ar putea deveni o opţiune bună pentru videografii cu bugete mai mari.

Preţul noului TL2 este de 1.950 de dolari în varianta body, fără obiectiv. Camera vine în culorile negru şi argintiu, iar obiectivele sunt vândute separat. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult