Samsung a lansat NX mini, un aparat foto mirrorless foarte compact

19.03.2014
Samsung a lansat NX mini, un aparat foto mirrorless foarte compact

Nu poţi să spui că Samsung NX mini nu arată bine. Noul aparat foto mirrorless are un body extrem de compact, obiectiv retractabil şi ecran rabatabil. Pentru a obţine cel mai subţire body al unui astfel de aparat foto, producătoul a fost nevoit să schimbe senzorul folosit pe modelele NX mai mari. În locul senzorului APS-C avem acum un senzor mai mic, de 1”. Un senzor similar folosesc aparatele mirroless de la Nikon. Obiectivul standard are distanţa focală echivalentă de 24-73 mm cu F3.5-5.6 şi dispune de sistem de stabilizare optică a imaginii. Pentru cei ce doresc un format cât mai compact, Samsung oferă pentru NX mini un obiectiv pancake de 9 mm (24 mm echivalent) cu F3.5. În această vară va fi disponibil un al treilea obiectiv de 17 mm (45 mm echivalent) cu F1.8 şi stabilizare optică.

Samsung NX mini - cel mai subţire aparat foto mirrorless

Senzorul de 1” al lui Samsung NX mini are rezoluţia de 20,5 MP şi este de tip BSI CMOS. Valorile ISO suportate sunt 160-12800 şi pot fi extinse la 100 şi 25600. Utilizatorii au posibilitatea de-a salva fotografiile în format RAW, iar fotografierea în rafală este posibilă cu 6 fps. Producătorul nu specifică, însă pentru focalizare este folosită cel mai probabil tehnica diferenţei de contrast. Ecranul de 3” de pe spate are o rezoluţie decentă şi este sensibil la atingere. Recunoscând popularitatea fenomenului selfie, Samsung a construit ecranul rabatabil în sus cu 180 de grade.

Samsung NX mini vine în întâmpinarea fenomenului selfie

Aparatul foto NX mini are un blitz integrat, însă poate fi livrat şi cu un blitz ataşabil. Pe latura superioară se află două zone acoperite cu capace, zone ce pot adăposti conectori. Pe lista de dotări a aparatului se găseşte modulul WiFi, ajutat de un modul NFC pentru conectarea rapidă la un smartphone sau la o tabletă. Body-ul lui Samsung NX mini cântăreşte 158 g şi are o grosime de 22,5 mm. Cei interesaţi îl vor găsi în magazine în luna aprilie. Preţul peste ocean al kitului cu obiectiv pancake va fi de 450 $. NX mini împreună cu obiectivul de 24-73 mm şi blitzul extern va costa 550 $.

Samsung NX mini - ecranul de 3” este sensibil la atingere

Samsung NX mini - body cu o grosime de 22,5 mm

Urmărește Go4IT.ro pe Google News