Sony Alpha NEX-5R – mirrorless-urile primesc WiFi

05.09.2012
Sony Alpha NEX-5R - mirrorless-urile primesc WiFi

Sony are acum cele mai populare aparate foto mirrorless de pe piaţă. Noul Alpha NEX-5R îmbunătăţeşte o reţetă consacrată şi aduce acum suport pentru transferuri de imagini prin WiFi. Senzorul APS-C de 16,1 MP are aceeaşi rezoluţie ca la modelele anterioare, însă este unul nou. Odată cu el este introdusă o nouă facilitate în acest model, numită Fast Hybrid AF. Până acum, în lipsa unei oglinzi şi a unei prisme, senzorul de detecţie de fază lipsea. Focalizarea se făcea ceva mai lent, prin diferenţă de contrast. Noul Sony NEX-5R are o matrice de 99 de puncte pentru detecţie de fază deasupra senzorului, ce lucrează împreună cu algoritmul de diferenţă de contrast.

Sony NEX-5R cu obiectivul 18-55 mm din kit

Modulul wireless din Sony NEX-5R este folosit pentru transferul imaginilor de pe cardul aparatului către un smartphone cu Android sau iOS. Producătorul a introdus platforma PlayMemories Camera Apps, prima pentru un aparat foto mirrorless. Alături de aplicaţia Direct Upload, care permite conectarea aparatului la telefonul mobil, vor mai fi disponibile în aparat aplicaţiile Picture Effect +, Bracket Pro, Multi Frame NR, Photo Retouch şi Smart Remote Control. Ultima permite controlul aparatului cu ajutorul unui telefon. În plus, tot cu ajutorul modulului WiFi pot fi trimise imagini către un LCD TV cu suport DLNA.

Sony NEX-5R - butonul personalizabil şi rotiţa

Seria Sony NEX s-a remarcat de la început printr-un număr limitat de butoane. De data aceasta producătorul se pare că a ascultat cerinţele utilizatorilor mai avansaţi şi a pus pe NEX-5R un buton personalizabil şi o rotiţă pentru ajustarea parametrilor imaginii. Ecranul de 3”, cu rezoluţie mare este sensibil la atingere şi poate fi rabatat pe verticală. Aparatul cântăreşte 276 g cu bateria inclusă şi va fi disponibil în trei culori în luna octombrie. Preţul pentru body-ul lui Sony NEX-5R va fi de 650 $. Împreună cu obiectivul 18-55 mm din kit, el va costa 750 $ peste ocean.

Sony NEX-5R are modul WiFi şi aplicaţii

Sony NEX-5R - ecranul touch rabatabil

Sony NEX-5R - spatele este aproape identic cu cel al lui NEX-5N

Urmărește Go4IT.ro pe Google News