Disney alege Nokia OZO pentru filmări la 360 de grade

26.04.2016
Disney alege Nokia OZO pentru filmări la 360 de grade

Multe companii au început să prezine tot felul de soluţii pentru filmare la 360 de grade, oferind dispozitive atât pentru consumatori, cât şi pentru producţie video profesională. Nokia pare să deţină una dintre cele mai avansate camere video la 360 de grade, modelul OZO fiind curtat deja de mai multă vreme de Disney. După un parteneriat de succes pentru realizarea unor spoturi publicitare la 360 de grade pentru The Jungle Book, Disney a ales să folosească Nokia OZO pentru toate producţiile sale de acest gen.

Camera video a fost prezentată prima dată în luna noiembrie a anului trecut şi spre diferenţă de alte soluţii de acest gen, aceasta oferă nu doar înregistrare, ci şi monitorizare în timp real. Poţi vedea folosind un headset VR (HTC Vive a putut fi văzut în prezentările de până acum) în timpul înregistrării exact ce captează camera OZO. Mai mult, aceasta dispune de capabilitatea de a înregistra sunet 3D. Acest lucru oferă posibilitatea de a modifica volumele în funcţie de direcţia în care utilizatorul se uită, pentru a oferi un material final mult mai realist.

Avantajeze lui Nokia OZO faţă de concurenţă sunt majore. Camera este realizată dintr-o singură unitate, aceasta integrând mai mulţi senzori şi mai multe lentile pentru a crea materialele video la 360 de grade, timpul de producţie fiind mult scăzut. Disney nu a dezvăluit proiectele pe care le va aborda folosind Nokia OZO, însă mai mult ca sigur că vom vedea şi alte spoturi publicitare similare cu cele lansate deja pentru The Jungle Book. Probabil că filmele de scurt sau lung metraj de acest gen sunt încă departe. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult