Garmin a anunţat noile sale camere video de acţiune VIRB X şi VIRB XE

15.04.2015
Garmin a anunţat noile sale camere video de acţiune VIRB X şi VIRB XE

Pentru un producător atât de celebru în lumea accesoriilor sportive, compania Garmin a intrat nejustificat de târziu pe piaţa camerelor video de acţiune şi le-a permit rivalilor precum GoPro sau Sony să ocupe o poziţie bună. La un an şi jumătate de la lansarea primelor camere video VIRB, Garmin a anunţat actualizările VIRB X şi VIRB XE şi promite o serie de îmbunătăţiri de natură să atragă amatorii de mişcare.

Noile camere video din gama VIRB sunt asemănătoare din punct de vedere al dimensiunilor şi specificaţiilor, acestea folosind o carcasă care permite filmarea până la o adâncime de 50 de metri fără obiective sau sisteme de protecţie suplimentare, un ecran de un inch pentru ajustarea setărilor şi o baterie capabilă să ofere două ore de înregistrare Full HD la 60 de cadre pe secundă.

Deşi ambele camere VIRB XE şi VIRB X folosesc un senzor de 1/2.3” cu rezoluţie de 12,4 MP, acestea sunt diferenţiate de puterea procesorului de imagine şi de sistemul de stabilizare. În timp ce modelul inferior VIRB X oferă captură video 1080p/30 sau 720p/60, captură foto în rafală la 10 cadre pe secundă şi stabilizare electronică, modelul superior VIRB XE se laudă cu captură video 1440p/30, 1080p/60 sau 720p/120, captură foto în rafală la 30 de cadre pe secundă şi stabilizare optică.

În plus, VIRB XE permite şi controlul manual ai parametrilor de captură precum expunerea, sensibilitatea, balansul de alb, sharpness-ul sau saturaţia. Cele două camere mai oferă GPS, interfeţe Bluetooth 4.0, ANT+ şi Wi-Fi 802.11 b/g/n, accelerometru, microfon, slot MicroSDXC şi conector extern pentru microfon.

Compania Garmin încearcă să se facă remarcată cu G-Metrix, un sistem care centralizează datele culese de GPS, accelerometru, giroscop şi senzorii ANT+ externi şi le sincronizează cu secvenţele filmate. În cadrul filmului promoţional publicat cu această ocazie de către Garmin, se poate vedea că G-Metrix este capabil să înregistreze viteza de deplasare, pulsul, diferenţele de nivel sau chiar cuplul unui motor, amatorii de mişcare putând crea astfel filme cu specific sportiv care includ si detalii interesante despre activitatea urmărită.

Garmin VIRB X şi VIRB XE vor ajunge pe piaţă cândva în cursul acestei veri la preţuri de 300, respectiv 400 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News