GoPro încearcă să iasă din impasul financiar renunţând la camerele de acţiune ieftine

04.02.2016

Se văd deja efectele vânzărilor în scădere ale companiei GoPro. După un trimestru patru dezamăgitor în 2015, compania a anunţat că va înceta producţia pentru anumite modele de camere de acţiune. Noua strategie implică o ofertă restrânsă de produse, fiecare fiind dedicată unui anumit tip de utilizator. În acest plan pare să fie inclusă şi o dronă, pe care compania încă nu a dezvăluit-o în mod public.

Începând cu luna aprilie, GoPro va oferi spre vânzare doar modelele Hero 4 Black, varianta de top a camerelor sale de acţiune, alături de Hero 4 Silver pentru segmentul mid-range şi Hero 4 Session ca variantă de intrare în gamă. Preţurile vor fi de 500, 400, respectiv 200 de dolari. Este interesant faptul că GoPro Session scade la un preţ atât de mic, întrucât la lansare avea un pret la fel de mare precum Hero 4 Black.

Cele mai recente modele din gama inferioară, Hero, Hero+ şi Hero+ LCD îşi vor înceta prezenţa la raft. Acestea erau variante rebrad-uite ale modelelor Hero 2 şi Hero 3, cu capabilităţi limitate în comparaţie cu Hero 4, şi nu puteau fi scoase din carcasa de plastic rezistentă la apă.

După această mişcare, GoPro plănuieşte să lanseze un nou model flagship, Hero 5, care ar putea sau nu să fie însoţit de o versiune „Silver”. De asemenea, compania tocmai a lansat un nou clip de promovare pentru drona GoPro Karma, care urmează de asemenea să fie lansată în cursul acestui an. În afară de faptul că va înregistra material în rezoluţie 4K, nu sunt cunoscute alte detalii despre această acest produs de la GoPro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult