Yi 4K+ Action Camera oferă filmare 4K la 60 FPS la un preţ mai mic decât GoPro

30.03.2017
Yi 4K+ Action Camera oferă filmare 4K la 60 FPS la un preţ mai mic decât GoPro

Producătorul chinez de camere de acţiune Yi Technology a anunţat o nouă Yi 4K+ Action Camera, echipată cu hardware de top, capabilă să înregistreze materiale video în rezoluţie 4K la 60 de cadre pe secundă. Dacă în trecut produsele sub brandul Yi veneau cu capabilităţi similare sau mai slabe decât alternativele GoPro, noua 4K+ Action Camera depăşeşte chiar şi cele mai recente produse din gama Hero 5, la un preţ semnificativ mai mic.

Yi Technology este o companie susţinută de Xiaomi, gigantul chinez responsabil pentru unele dintre cele mai interesante smartphone-uri din China. Noua sa cameră 4K+ este echipată cu un senzor de 12 megapxieli cu obiectiv la 155 grade cu diafragmă f/2.8, capabil să înregistreze fotografii în format RAW şi să filmeze la rezoluţii şi bitrate-uri foarte înalte, graţie noului chipset Ambarella H2. Astfel, capabilităţile video pot atinge rezoluţia 4K la 60 de cadre pe secundă cu bitrate de până la 120 Mbps.

Conform specificaţiilor oficiale, camera va putea să înregistreze până 71 de minute în rezoluţie 4K la 60 FPS fără stabilizare. În cazul în care este necesară stabilizarea, camera include tehnologie de stabilizare electronică (EIS), însă framerate-ul scade la 30 FPS în rezoluţia 4K. Pentru filmare Full HD la 60 de cadre pe secundă, Yi 4K+ poate să ofere două ore de autonomie la o singură încărcare.

Alte caracteristici interesante sunt touchscreen-ul de 2,2” protejat de Gorilla Glass pe partea din spate, comenzi vocale şi conectivitate wireless prin Bluetooth şi WiFi. Desigur, alimentarea cu energie electrică este realizată printr-o mufă USB Type-C, deja standard pentru orice dispozitiv nou de pe piaţă. Preţul „la raft” al lui Yi 4K+ Action Camera este de 340 de dolari americani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult