Cenzura pe internet din Rusia nu se poate pune cu PornHub

Cenzura pe internet din Rusia nu se poate pune cu PornHub

Activistul rus Alexei Navalny, un cunoscut oponent al regimului Putin, a realizat un clip video în care îi critică dur pe premierul şi preşedintele din Rusia. Justiţia i-a ordonat lui Navalny să şeargă clipul de pe internet, dar activistul rus a găsit o platformă extrem de populară, din afara Rusiei, pe care să îl distribuie. Este vorba de PornHub, unul dintre cele mai mari site-uri pentru adulţi din lume. Clipul a fost publicat pe site cu numele „Russian Corrupted Politician Fucked Hard”.

 

Între timp, clipul a dispărut de pe site-ul PornHub, dar Navalny a declarat că mulţumeşte companiei pentru că l-a găzduit.

Reprezentanţii site-ului i-au spus activistului că este liber să publice şi alte clipuri video pe PornHub. Documentarul îl ţinteşte în special pe premierul Dmitry Medvedev, dar îl critică şi pe Putin. Potrivit creatorilor, Medvedev s-a folosit de relaţii cu oameni de afaceri bogaţi pentru a pune mâna pe bunuri de lux.

 

După ce clipul a fost publicat pe internet în Rusia în luna martie, mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva regimului, iar popularitatea lui Medvedev a scăzut semnificativ. La un moment dat, în timp ce se afla în stradă, lui Navalny i-a fost aruncată pe faţă o substanţă verde. Din fericire nu a fost vorba de acid ci de un dezinfectant. Totuşi, mulţi oameni se tem că activistul va fi asasinat. 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult