Adio Catalyst – AMD anunţă o nouă generaţie de drivere pentru plăcile video Radeon

03.11.2015

AMD a anunţat restructurări majore, separând divizia Radeon responsabilă cu producerea de acceleratoare grafice pentru PC şi console de jocuri într-o companie satelit – Radeon Technologies Group, amintind de vechiul ATI achiziţionat de AMD în anul 2006. Două luni mai târziu, schimbarea este oficializată şi la partea de software prin introducerea Radeon Crimson Driver Edition.

La 13 ani după introducerea Catalyst Control Center de către vechiul ATI, AMD renunţă complet la vechiul brand Catalyst. În schimb, de acum, software-ul asociat plăcilor video Radeon va fi referit cu denumirea Radeon Software, etichetarea Crimson Edition servind doar pentru a marca versiunile importante de driver, care introduc tehnologii noi şi optimizări de performanţă care aduc plus de valoare produselor Radeon.

Astfel, următorul driver pentru acceleratoare grafice Radeon se va numi Radeon Software Crimson Edition 15.11.

Disponibil în cursul lunii noiembrie 2015, acesta schimbă vechiul Catalyst Control Center cu o interfaţă complet refăcută folosind un design intuitiv, care permite accesarea rapidă a celor mai importante setări şi salvarea de profiluri individuale personalizate, aplicate automat în funcţie de jocul rulat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult