HP Specter One – PC all-in-one cu Windows 8, suplu şi elegant

10.09.2012
HP Specter One - PC all-in-one cu Windows 8, suplu şi elegant

HP Specter One este un sistem de tip all-in-one PC, creat pentru Windows 8 şi livrat cu un set de accesorii interesant.

HP Specter One

Realizând că interfaţa touch redată pe ecranul unui monitor de 23.6 inch nu este deloc confortabil de parcurs cu mâinile întinse, inginerii HP s-au gândit la o alternativă mult mai practică şi comodă: înlocuirea cu un trackpad pentru masa de birou, suficient de mare pentru comenzi precise şi control deplin prin gesturi multitouch.

Lipsit de interfaţă touch, ecranul Full HD ajunge să măsoare numai 11.5 mm grosime. Performanţa este obţinută şi datorită unui efort suplimentar de design, ce a presupus instalarea configuraţiei Intel cu procesor Ivy Bridge şi placă video Nvidia GeForce în baza piciorului de susţinere. Pe spatele carcasei cu finisaj argintiu găsim doi conectori USB 2.0 şi încă doi USB 3.0, alături de o ieşire HDMI. Accesul la internet este posibil prin conexiune Gigabit LAN şi interfaţa de reţea wireless N.

HP Specter One - văzut din lateral

Pe lista dotărilor intră şi conectivitate NFC, folosită împreună cu un set de tag-uri NFC inclus in pachet. Aceste pot fi configurate ca şi chei de login pentru autentificarea în contul de utilizator Windows, sau direcţionarea către un anumit website.

HP Specter One nu include unitate optică şi nici TV tuner, dar este livrat împreună cu un set compus din tastatură chiclet şi trackpad – armonizate cu liniile de design şi finisajele argintii ale carcasei. Pentru toate aceste bunătăţi, doritorii vor trebui să scoată din buzunar aproximativ 1300 dolari.

HP Specter One - văzut din spate

La el ca majoritatea produselor recent anunţate pentru sistemul de operare Windows 8, HP Specter One va putea fi găsit în magazine începând cu luna octombrie, după ce Microsoft va lansa oficial noul sistem de operare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult