Intel Core i7 – ingredientul minune al celui mai rapid sistem din lume

04.11.2008
Intel Core i7 – ingredientul minune al celui mai rapid sistem din lume

Numele poate că nu spune nimic nici măcar pasionaţilor de componente hardware, însă trebuie menţionat. Sistemul Fi7epower MLK1610 de la YoYotech îşi asumă titlul de cel mai rapid sistem personal din lume şi chiar dacă nu-l va păstra pentru prea mult timp, îl vom prezenta pentru cei interesaţi. Intel a anunţat anul trecut urmaşele serie Core 2, procesoarele cu numele de cod Nehalem. În luna august acestea au primit denumirea oficială Core i7 şi ne-au fost promise modelele high end comerciale la sfârşitul acestui an. Primele review-uri au apărut în ultimele săptămâni şi nu fac altceva decât să accentueze supremaţia Intel pe piaţa procesoarelor.

Fi7epower MLK1610 de la YoYotech

Cei de la YoYotech au pus mâna pe modelul de top, Core i7-965 Extreme Edition ce rulează la 3,2 GHz şi nu s-au lăsat până nu l-au făcut stabil la 3,73 GHz. Placa de bază P6T Deluxe de la Asus a fost creată în jurul noului chipset Intel X58 şi oferă suport exclusiv pentru memoria DDR3. Aceasta din urmă este oferită într-o cantitate de 9 GB pentru a funcţiona la performanţa maximă în modul Triple Channel. Pe partea video, Fi7epower MLK1610 nu ţine neapărat să dărâme vreun record, însă vine dotat cu una din cele mai puternice plăci video de la ora actuală, ATI Radeon HD 4870 X2. Pentru cei care nu au făcut cunoştinţă cu ea, indicativul X2 spune că are două procesoare video, fiecare lucrând cu câte 1 GB de memorie GDDR5.

Intel Core i7-965 cu 1366 de contacte

Problema vitezei harddisk-ului, cea mai lentă componentă a sistemului, a fost rezolvată elegant, însă costisitor. Stocarea efectivă se face pe un HDD obişnuit cu capacitate de 1 TB, iar sistemul de operare şi câteva jocuri vor fi instalate pe ultra-rapidul SSD Intel X25-M de 80 GB. Toate componentele sunt puse într-o carcasă aerisită HAF 932 de la Cooler Master şi alimentate cu o sursă Silent Pro de 700 W de la acelaşi producător. Întreg pachetul este disponibil pentru aproximativ 5.000 €. Preţul nu trebuie să vă sperie însă. Cu un Fi7epower MLK1610 pe birou vă veţi putea lăuda cu cel mai rapid sistem din lume. Cel puţin până când apare următoarea generaţie de procesoare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News