Intel prezintă cea de-a opta generaţie de procesoare Intel Core pentru ultraportabile

Intel prezintă cea de-a opta generaţie de procesoare Intel Core pentru ultraportabile

Capabile să atingă frecvenţe de până la 4.2 GHz în modul Turbo, procesoarele Intel Core 8th gen sunt cu până la 40% mai rapide decât cele folosite cu actuala generaţie de laptopuri şi tablete hibride.

Pentru a face posibile asemenea rezultate, Intel a trecut gama de procesoare U-series de la configuraţii dual-core la quad-core, rezervate până acum doar pentru laptopuri de dimensiuni normale. Însă pentru a păstra eficienţa consumului de energie şi căldura generată la un nivel acceptabil pentru sisteme ultraportabile şi tablete hibride, Intel limitat frecvenţele de funcţionare non-turbo la un nivel destul de restrictiv, niciunul dintre procesoare U-series nou lansate nedepăşind frecvenţa de 2 GHz atunci când toate nucleele de procesare sunt încărcate.

Astfel, familia de procesoare Intel Core 8th Gen pentru ultraportabile se împarte între modelul i5-8250U cu frecvenţă de 1.6 GHz (3.4 GHz cu Turbo Boost) şi vârful de gamă modelul Core i7-8650U cu frecvenţă de 1.9 GHz (4.2 GHz cu Turbo Boost).

Potrivit Intel, vârful de gamă Core i7-8650U poate comprima clipuri video 4K de 14.7 ori mai rapid decât procesoarele Intel Core din generaţia a treia, folosite cu laptopuri similare de acum 5 ani. Testele interne furnizate de companie arată şi că laptopurile echipate cu aceste procesoare pot atinge până la 10 ore timp de redare video la rezoluţie 4K.

Putem aştepta ca primele modele de laptopuri echipate cu procesoare Intel Core 8th gen să fie lansate încă din luna septembrie, însă versiunile pentru desktop ale acestor procesoare vor întârzia până mai târziu în această toamnă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult