Intel prezintă seria Atom C3000, echipate cu până la 16 nuclee de procesare

22.02.2017
Intel prezintă seria Atom C3000, echipate cu până la 16 nuclee de procesare

Folosite mai ales în echiparea tabletelor, PC-uri puţin costisitoare şi dispozitive smartphone, seria de procesoare Intel Atom nu s-a făcut remarcată prin performanţe deosebite, până acum.

Tot mai presaţi de competiţie, Intel schimbă puţin strategia lansând seria de procesoare Atom C3000, echipate cu până la 16 nuclee de calcul şi dotări avansate. Cu aplicaţii în sfera echipamentelor de stocare în reţea (NAS-uri), servere low-cost şi alte dispozitive din categoria internet of things (IoT), procesoarele Intel Atom C3000 includ tehnologii de virtualizare şi suport pentru memorii RAM ECC, numărul crescut de nuclee fizice permiţând gestionarea mai multor fluxuri de date şi aplicaţii simultan.

Venită în urma scandalului iscat în jurul seriei Atom C2000, descoperită cu o problemă hardware care se manifestă în timp, cauzând defectarea iremediabilă a echipamentelor care folosesc acest model de procesor, înlocuitorul Atom C3000 este livrat deja fabricanţilor de echipamente, urmând ca primele dispozitive motorizate de noul chipset să fie disponibile în magazine după jumătatea acestui an.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult