Omen X VR: o nouă platformă VR portabilă de la HP

31.05.2016
Omen X VR: o nouă platformă VR portabilă de la HP

Se pare că HP are planuri măreţe pentru brandul de gaming Omen, care nu se va limita doar la PC-uri laptop-uri şi periferice clasice. Cel mai nou produs prezentat de către companie care poartă acest nume este un computer portabil sub formă de ghiozdan, dedicat celor care doresc să experimenteze realitatea virtuală fără grija cablurilor de care s-ar putea împiedica. Acesta poartă numele Omen X VR PC Pack şi este prezentat alături de headset-ul HTC Vive.

Deşi în imagini apare un computer foarte atrăgător din punct de vedere al design-ului, HP susţine că nu va lansa Omen X VR PC Pack în forma actuală. Acesta va ajunge însă în mâinile dezvoltatorilor de hardware şi software, compania dorind să licenţieze tehnologia mai multor parteneri care să lanseze soluţii proprii. Pentru a putea lansa un nou model bazat pe platforma Omen X VR, aceştia vor trebui să respecte anumite standarde, care sunt strâns legate de mărime, greutate şi performanţă.

În ciuda faptului că nu a fost dezvăluit hardware-ul intern al PC-ului sub formă de ghiozdan, acesta trebuie să integreze minimum procesoare Core i5 şi plăci grafice GTX 970 sau echivalente pentru a putea oferi performanţă bună în aplicaţii VR pentru HTC Vive. De asemenea, acestea vor putea fi configurate cu până la 32 GB memorie RAM şi SSD-uri pe interfaţă M2 de maximum 512 GB. Acesta trebuie să se încadreze în limita a maximum 5 kilograme în greutate, trebuie să fie optimizate pentru a rula la temperaturi joase şi să integreze două baterii de capacitate înaltă, care să nu limiteze performanţa componentelor.

Bateriile sunt amplasate pe o curea în jurul brâului utilizatorului, acesta putând să le schimbe chiar în timp ce foloseşte dispozitivul. Bateriile trebuie să ofere măcar o oră de autonomie, iar schimbarea se face rapid, fără oprirea computerului sau aplicaţiei. Acesta va integra un acumulator mai mic în carcasă, care să ţină computerul alimentat atunci când se schimbă bateriile.

În cutia unui PC Omen X VR trebuie să fie incluse accesorii precum display, tastatură şi mouse, toate wireless. Desigur nu poate exista o discuţie despre preţ sau dată de lansare în acest moment, însă cu siguranţă vom afla mai multe în lunile următoare, după ce HP stabileşte câteva parteneriate cu diverse companii interesate de acest concept.

Citeşte şi HP anunţă Omen, o nouă gamă de laptop-uri, PC-uri şi accesorii de gaming

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult