Samsung anunţă o nouă gamă de SSD-uri care „nu se pot defecta”

19.09.2019
Samsung anunţă o nouă gamă de SSD-uri care „nu se pot defecta”

Prevăzute cu componente redundante, noile dispozitive SSD se pot auto-repara fără intervenţie din exterior, asigurând funcţionarea neperturbată a sistemelor, cu risc mult redus de a pierde date importante.

Cu nume PM1733 şi PM1735, cele două serii de SSD-uri pentru sisteme server vor cuprinde nu mai puţin de 19 modele diferenţiate prin capacitatea de stocare instalată. Disponibile pentru formatul U.2 şi ca plăci de extensie PCIe, acestea oferă capacităţi începând de la 0.8TB şi până la 30.72TB.

Potrivit Samsung, conexiunea făcută prin interfaţă PCIe 4.0 permite viteze de transfer de 8000 MB/s la citire, respectiv 6400 MB/s la scrierea datelor. În practică, atingerea acestor viteze va depinde şi de tipul PC-ului folosit, pe sisteme desktop vitezele fiind probabil limitate de particularităţile plăcii de bază.

Adresate clienţilor din meniul business şi folosirii în sisteme server pentru care este dorită obţinerea unui nivel ridicat de redundanţă, noile SSD-uri Samsung vor fi cu siguranţă mult mai scumpe decât alternativele pentru consumatorii de rând. Deşi foarte utilă, tehnologia ‘fail-in-place’ responsabilă cu garantarea funcţionării SSD-ului chiar şi în eventualitatea defectării unui întreg chip NAND, copiind datele vulnerabile într-o altă porţiune de memorie liberă, presupune costuri ridicate pe care cei mai mulţi cumpărători nu ar accepta să le suporte.

Este de aşteptat ca unele dintre tehnologiile nou introduse pentru gama de SSD-uri enterprise şă-şi facă apariţia şi în modele viitoare adresate consumatorilor, îmbunătăţind performanţele şi fiabilitatea. Spre exemplu, Samsung a inclus pe noile SSD-uri funcţii pentru optimizarea regimului de funcţionare şi creşterea fiabilităţii în timp, bazate pe tehnologii AI ce ar putea fi adaptate şi pentru dispozitive cu un cost mai redus.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult