Tendinţe Post PC – cota cererii de memorii RAM pentru PC-uri, sub 50 de procente

17.09.2012
Tendinţe Post PC - cota cererii de memorii RAM pentru PC-uri, sub 50 de procente

Chiar dacă putem accepta sau nu tranziţia către era Post PC sau PC+, cum sunt denumite tendinţele actuale ale industriei IT în funcţie de cât entuziasm şi încredere au vorbitorii, datele oferite de IHS iSuppli arată fără echivoc faptul că migraţia către platformele mobile este deja în plin avânt.

Conform datelor centralizate de cunoscuta agenţie de analiză a pieţei, cererea de memorii RAM a industriei de PC-uri a scăzut, pentru prima dată din anii ’80, sub 50 de procente. O platformă aflată pe atunci abia la început şi care se lupta să învingă, ceea ce a şi făcut dealtefel, PC-ul este acum cel care trebuie să cedeze teritoriu în favoarea terminalelor mobile şi a tabletelor.

Odată cu lansarea tabletei iPad în 2010, vânzările acestor noi tipuri de produse au subminat încetul cu încetul vânzările tradiţionalelor PC-uri, gigantul Intel anunţând chiar săptămâna trecută ajustarea în sens negativ a prognozelor pentru acest ultim trimestru din cauza cererii mai scăzute pentru procesoarele sale.

Deşi piaţa de PC-uri este în creştere, acesta neintenţionând să ne părăsească prea curând, cota sa de piaţă se va eroda, tot mai mulţi utilizatori preferând echipamente mai uşoare, mai simple sau cu autonomie mai mare. Conform IHS iSuppli, până la finele anului viitor, cererile de memorii RAM a producătorilor de PC-uri vor mai reprezenta doar 42,8 procente din totalul cererii de piaţă, restul cantităţilor achiziţionate urmând să fie împărţită între terminalele mobile, tablete şi alte echipamente.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News