Western Digital VelociRaptor – cel mai rapid şi longeviv HDD pe SATA

Western Digital VelociRaptor – cel mai rapid şi longeviv HDD pe SATA

În lumea pasionaţilor de calculatoare, HDD-urile Western Digital din seria Raptor au fost mereu puse la loc de cinste. Meritat, zic eu, în special pentru rapiditatea lor. Singurul dezavantaj era capacitatea de stocare destul de scăzută (36, 74 sau 150 GB), însă de astăzi nu mai e cazul: noul WD VelociRaptor ţine 300 GB de date, transferabile pe o interfaţa SATA de 3 Gbps.

Cele 10.000 de rotaţii pe minut şi cache-ul de 16 MB îţi garantează instalarea şi încărcarea aplicaţiilor cu o viteză uimitoare (cu aproximativ 35% mai mare decât cea a precedentelor HDD-uri Raptor), bineînţeles dacă deţii un procesor performant şi destulă memorie RAM. Răcirea este asigurată de către un sistem IcePack, iar durata de viaţă a VelociRaptor-ului ajunge la incredibila valoare de 160 de ani (1,4 milioane ore). Ce este interesant este ca VelociRaptor este un harddisk in format 2.5 inch, dar nu poate fi instalat în notebook-uri datorită înălţimii atipice. Cu toate acestea sistemul de racire IcePack are şi rol de a mări dimensiunile hard-ului la 3.5 inch, în cazul in care se doreşte instalarea sa într-o carcasă normală.

Începând cu luna mai, HDD-ul VelociRaptor va fi comercializat în magazine la un preţ de 300 dolari. Ca să îţi dai seama de performanţele sale fără să citeşti tot felul de teste, trebuie doar să ştii că se găseşte deja (exclusiv) în configuraţia puternicelor sisteme de gaming Alienware.

Western Digital VelociRaptor

Urmărește Go4IT.ro pe Google News