5 gadgeturi „on budget” care îți fac viața mai ușoară

21.01.2021
5 gadgeturi

Piața digitală a evoluat atât de mult, încât dispozitivele digitale fac parte dintr-o ofertă abundentă și se adresează atât utilizatorilor cu un buget mai mare, cât și utilizatorilor cu un buget mai restrâns. Aceste mici aparate îți pot facilita accesul la diferite aplicații de gestionare a timpului, de divertisment sau de monitorizare a sănătății. Dacă nu vrei să investești mult într-un gadget, dar totuși vrei să te bucuri de aproximativ aceleași facilități, iată o selecție de obiecte care îți vor îmbunătăți viața.

1. Telefonul

Deși în vârful piramidei sunt câteva branduri premium consacrate pe piața telefoanelor, există și variante de telefoane „on budget” cărora merită să le acorzi atenție. Cei de la Zoom au pregătit o descriere amănunțită a unor mărci de telefoane ce reprezintă o alternativă bună și calitativă, demnă de luat în considerare, atunci când îți analizezi variantele în funcție de buget.

Ca o mică fereastră spre lumea întreagă, telefonul a devenit un gadget indispensabil pentru o mulțime de activități, de la editare de poze, jocuri, călătorii, muzică, GPS și rețele sociale, până la „banking” și planificare.

2. Căști fără fir

Raportul calitate/preț al căștilor fără fir este foarte bun, având în vedere faptul că tehnologia lor a intrat relativ recent pe piață. Gama variată a acestora te poate surprinde cu modele ergonomice, fiabile și eficiente, chiar la un preț mai mic. Ele sunt foarte practice atunci când ai întâlniri video pe telefon sau când practici sportul. Se găsesc atât pentru sistemul de operare Android, cât si pentru cel iOS. Când faci alegerea, urmărește să aibă o rază de acțiune de 10 m, conexiune prin Bluetooth și o baterie durabilă.

3. Boxă portabilă

Boxa portabilă este un obiect cu un design practic si eficient, astfel că poți asculta muzică acasă și în călătorii. Chiar poți organiza petreceri distractive doar cu o astfel de boxă, atâta timp cât ea este dotată cu o putere mai mare în wați. Se poate conecta la telefon prin Bluetooth și la câteva atingeri distanță vei putea asculta muzică cu un sunet de calitate, chiar pentru câteva ore. Acest dispozitiv se găsește la diferite prețuri, pentru toate buzunarele. Îți poți alege o boxă în formă cubică sau cilindrică, dar fii atent la puterea nominală, la autonomia bateriei și la brand.

4. Smartwatch

Ceasurile inteligente sunt la mare căutare. Conectează-ți telefonul la ceas și astfel toate apelurile, notificările și mesajele tale vor fi direcționate si pe acesta. Poți face acest lucru și în vacanță atunci când îți petreci timpul pe plajă sau la piscină, iar telefonul rămâne în cameră. Condiția este ca ceasul să aibă conexiune Wi-Fi. De asemenea, un smartwatch la un preț rezonabil are și un „un fitness tracker”, prin urmare, el te poate ajuta și la monitorizarea pașilor zilnici, a pulsului și a consumului de calorii. Pe lângă aceste funcții, smartwatch-ul dispune de o mulțime de alte caracteristici pe care tu le poți personaliza și mula pe necesitățile tale. Ele se prezintă cu un design minimalist, ușor de purtat și în format unisex. Smartwatch-urile sunt practice și în continuă dezvoltare, iar în curând, potrivit Techcrunch, vor apărea modele și mai sofisticate.

5. Bateria externă

Acumulatorul extern este un alt gadget care îți va face viața mai ușoară. Este foarte util atunci când nu dispui de o priză, iar bateria telefonului este pe terminate, în călătorii lungi sau în situații în care nu ai acces imediat la o sursă de curent. Este important ca bateria externă să aibă o capacitate de minim 10050 mAh, ca să beneficiezi măcar de două încărcări complete. Aceste dispozitive se găsesc la prețuri variate de unde poți îl să alegi pe cel care se încadrează în bugetul tău.

Sursa foto: Pexels

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult