Accesoriul care transformă orice ceas de mână într-un smartwatch veritabil

06.11.2015

Nu e chiar Apple Watch, dar poate copia măcar o parte dintre funcţiile acestuia şi nu trebuie să renunţi la ceasul de mână pe care îl ai deja.

Propus de un startup pe nume Trivoly şi finanţat printr-o campanie kickstarter, accesoriul cu acelaşi nume arată ca o monedă ceva mai groasă confecţionată din plastic şi poate fi ataşat de spatele aproape oricărui ceas de mână.

Luând rolul unui hub pentru notificări, dispozitivul sincronizat cu telefonul mobil prin conexiune bluetooth include funcţie de vibraţii şi poate anunţa apelurile sau mesajele primite. Ajutat cu o aplicaţie dedicată, Trivoly poate funcţiona ca alarmă silenţioasă pentru trezirea de dimineaţă şi anunţa diferite evenimente din calendar.

În plus, senzorii prezenţi pe toate laturile discului acţionează ca şi butoane touch, permiţând schimbarea melodiilor redate de pe telefonul mobil şi activarea camerei foto.

Accesoriul care transformă orice ceas de mână într-un smartwatch veritabil

Trivoly include şi un senzor pentru puls, putând trimite datele înregistrate către aplicaţia pentru fitness preferată.

Fără un ecran propriu, accesoriul Trivoly se bazează doar pe setul de LED-uri multicolore şi funcţia de vibraţii pentru semnalarea notificărilor, utilizatorul având în schimb opţiunea de a asocia culori diferite fiecărui tip de notificare (ex. albastru pentru Facebook, verde pentru mesaje SMS).

Potrivit companiei, accesoriul Trivoly este funcţional şi va putea fi livrat primilor cumpărători începând cu luna februarie 2016.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult