Aceasta este „tabla” digitală, pe care 4 utilizatori pot desena şi scrie în acelaşi timp

21.04.2014
Aceasta este „tabla” digitală, pe care 4 utilizatori pot desena şi scrie în acelaşi timp

Panasonic a prezentat în România un ecran Full HD de 80 de inci care are şi funcţie de whiteboard. Acesta este dedicat mediului de business şi sectorului educaţional. Display-ul poate fi folosit pe post de tablă albă interactivă, pe care se poate scrie, desena şi şterge. Dispozitivul poate fi folosit în sălile de şedinţe sau în instituţiile de învăţământ.

Ecranul Panasonic TH-80LFB70 este Full HD şi dispune de software special prin care poate fi transformat într-o tablă. Nu este nevoie de conectarea la un PC, iar până la 4 persoane pot scrie, desena sau şterge în acelaşi timp pe ecran.

Scrierea se face prin intermediul unui creion electronic, asemănător cu un marker, iar ştergerea cu ajutorul unui dispozitiv care seamănă cu cele utilizate pentru ştergerea urmelor lăsate de marker pe un whiteboard. Pot fi realizate note şi desene pe orice tip de document, fie că este vorba de PDF, PowerPoint sau text. Rezultatul poate fi apoi salvat în format imagine, fie pe un dispozitiv de stocare intern, fie în memoria dispozitivului.

„Tabla” celor de la Panasonic dispune şi de funcţii integrate pentru videoconferinţe. Astfel, utilizatori din birouri aflate la distanţă pot lucra pe aceleaşi documente.

Panasonic TH-80LFB70 dispune şi de tehnologie Miracast, prin intermediul căreia poate fi oglindit pe ecranul mare conţinutul din smartphone-uri şi tablete cu Android sau PC-uri cu Windows. Există şi o aplicaţie dedicată pentru iOS care permite proiecţia de conţinut pe display de pe iPhone sau iPad.

Ecranul, disponibil şi în versiuni de 65 şi 50 de inci, a fost expus la evenimentul Panasonic Professional Roadshow 2014, care a avut loc pe 21 mai la Palatul Bragadiru din Bucureşti. Printre dispozitivele prezentate cu această ocazie se mai numără prima tabletă din lume cu ecran 4K, camere video şi proiectoare profesionale, camere şi sisteme de securitate.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News