Acer intră pe piața de biciclete electrice cu ebii, un e-bike dotat cu inteligență artificială

21.04.2023
Acer intră pe piața de biciclete electrice cu ebii, un e-bike dotat cu inteligență artificială

Acer ebii se diferențiază de alte biciclete electrice prin designul neconvențional, având motorul electric instalat pe roata din față și un computer dotat cu inteligență artificială, care se adaptează la condițiile de pedalare.

„Noua Acer ebii respectă angajamentul nostru față de sustenabilitate prin intermediul tehnologiei și al designului creativ, condus în continuare de dorința de a îmbunătăți mobilitatea și experiențele utilizatorilor”, a declarat Jerry Kao, Co-COO, Acer Inc. „Pe măsură ce utilizatorii din mediul urban caută opțiuni convenabile, sigure și mai ecologice, asistența AI și funcțiile inovatoare de siguranță ale Acer ebii le permit să meargă mai departe, mai repede.”

„Debutul Acer pe piața e-bike reunește activitatea filialelor Acer, cum ar fi sistemul de alimentare MPS Energy și calculatoarele pentru biciclete Xplova”, a adăugat Kao. „Piatra de temelie a designului ebii este cutia de control inteligent al vehiculului, care alimentează și dirijează multitudinea de funcții ale bicicletei dintr-un singur centru de operațiuni.”

Denumită ebiiRide, tehnologia încorporată cu primul e-bike lansat sub brandul Acer poate ajusta utilizarea bateriei în funcție de distanța, asigurând că există suficientă autonomie pentru atingerea destinației selectate. O altă inovație numită ebiiAssist promite adaptarea automată a bicicletei la condițiile de drum, la puterea de pedalare și la preferințele biciclistului pentru o călătorie mai ușoară.

Iar pentru ca asocierea cu piața de PC-uri să nu fie complet irelevantă, Acer ebii va veni la pachet cu ebiiGO, o aplicație pentru smartphone care va afișa în timp real informații despre nivelul de încărcare a bateriei și autonomia rămasă, sugestii de rute pentru traseul selectat, timpul și viteza de deplasare. Tot de pe smartphone vei putea bloca/debloca bicicleta electrică, respectiv, primi alerte dacă alarma antifurt încorporată este declanșată în lipsa ta. În plus, la fel ca autoturismele de generație recentă, Acer ebii se va debloca automat la aproprierea ta, telefonul din buzunar funcționând în rolul de cheie electronică.

Din punct de vedere al specificațiilor tehnice, Acer ebii este un e-bike optimizat pentru eficiență, cu sistem de alimentare pe 48V și motor cu putere de 250W (până la 350W în Boost Mode). Pentru conformitate cu legislația europeană, viteza este plafonată la 25km/h, cu accelerare exclusiv în modul de asistență la pedalare. ebiiRide oferă trei moduri din care utilizatorii pot alege pentru a se adapta preferințelor lor de mers: Eco Mode pentru economisirea energiei, My ebii Mode pentru un echilibru inteligent și Boost Mode pentru reglarea vitezei și a puterii motorului în funcție de condițiile actuale de drum și de distanța până la destinație.

Deși nu dezvăluie capacitatea efectivă a bateriei, Acer comunică o autonomie de până la 110km și încărcare rapidă, până la 100% în 2.5 ore.

Pe lista funcțiilor pregătite mai intră și senzori de coliziune, port USB pentru încărcare telefonului, lumini  de avertizare/semnalizare omnidirecționale și anvelope fără cameră de aer, care exclud posibilitatea de a face pană pe traseu.

Cu greutate de numai 16kg, Acer ebii va putea fi comandată începând cu luna septembrie la prețul de 1999 euro.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult