Acer își pregătește debutul în piața de biciclete electrice cu ebii, o bicicletă pentru naveta zilnică

20.03.2023
Acer își pregătește debutul în piața de biciclete electrice cu ebii, o bicicletă pentru naveta zilnică

Acer ebii este diferită de alte biciclete electrice, motorul electric venind instalat pe roata din față.

Mai sigure si confortabile decât trotinete electrice, alternativa prezentată de biciclete electrice crește rapid în popularitate, piața fiind deja aproape saturată cu modele pentru toate gusturile și buzunarele. Recunoscut mai degrabă pentru oferta de laptopuri și PC-uri, va încerca să-și facă simțită prezența și în această piață, sperând că brandul foarte cunoscut îi va conferi un avantaj competitiv.

Iar pentru ca asocierea cu piața de PC-uri să nu fie complet irelevantă, Acer ebii va veni la pachet cu ebiiGO, o aplicație pentru smartphone care va afișa în timp real informații despre nivelul de încărcare a bateriei și autonomia rămasă, sugestii de rute pentru traseul selectat, timpul și viteza de deplasare. Tot de pe smartphone vei putea bloca/debloca bicicleta electrică, respectiv, primi alerte dacă alarma antifurt încorporată este declanșată în lipsa ta. În plus, la fel ca autoturismele de generație recentă, Acer ebii se va debloca automat la aproprierea ta, telefonul din buzunar funcționând în rolul de cheie electronică.

Pe lista funcțiilor pregătite mai intră și senzori de coliziune, lumini  de avertizare/semnalizare omnidirecționale și anvelope fără cameră de aer, care exclud posibilitatea de a face pană pe traseu.

Acer nu spune la ce preț va livra noua ebii și nici regiunile acoperite în primul val de lansare. Totuși, judecând după aspectul de bicicletă compactă de oraș, nepliabilă și fără ambiții evidente la partea de performanță, costul ar putea fi în intervalul 500-800 dolari, nivelul superior deschizând accesul la modele fat-bike cu bază consistentă de fani, care nu se vor lăsa prea ușor înduplecați către produsele unor branduri semi-anonime pe piața ebike.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult