AD Case: husa de telefon cu „airbag”

Autori: Aurelian Mihai, Cătălin Niţu 02.07.2018
AD Case: husa de telefon cu „airbag”

Philip Frenzel, un inginer la Universitatea Aalen din Germania, a inventat un nou tip de husă de protecţie pentru smartphone-uri, care promite să protejeze telefoanele în cazul accidentelor. În locul utilizării unor materiale care să preia impactul asupra marginilor telefonului sau ecranului, soluţia lui Frenzel funcţionează asemeni unu „airbag” pentru dispozitiv, folosind o serie de lamele metalice care ies automat atunci când telefonul este în pericol.

Momentan această husă nu are un nume oficial, însă există prototipul numit „AD Case” pare să fie 100% funcţional. Colţurile dispozitivului de protecţie ascund câte două lamele metalice cu funcţie de amortizor. Acestea sunt curbate spre exterior pentru a prelua şocul unui impact cu solul, fiind creată o distanţă de câţiva milimetri între telefon şi podea. La impact, telefonul poate să „sară” de câteva ori, însă posibilitatea de a întâmpina un ecran sau un spate din sticlă spart în urma impactului este eliminată aproape complet.

După ce telefonul este ridicat de jos, colţurile pot fi pliate înapoi în carcasă, fiind pregătite astfel pentru a proteja telefonul din nou în viitor. Design-ul husei nu este tocmai „plăcut” din punct de vedere estetic, adăugând ceva grosime pe toate părţile telefonului, însă probabil că pentru mulţi utilizatori aceste detalii ce ţin de estetică dispar în faţa protejării investiţiei de câteva sute de euro (sau mii, în cazul modelelor ultra-premium).

Momentan husa cu „airbag” nu este disponibilă la vânzare, Philip Frenzel pregătind o campanie de finanţare prin intermediul Kickstarter pentru a aduce AD Case pe piaţă. Ce ar trebui cu siguranţă testat foarte bine înainte de lansare este însă sistemul automat de deschidere, care ar trebui să nu se activeze în buzunar sau în geantă.