ADATA lansează seria de carduri SD Premier ONE pentru filmări în rezoluţii 4K şi 8K

17.05.2017
ADATA lansează seria de carduri SD Premier ONE pentru filmări în rezoluţii 4K şi 8K

ADATA a lansat o nouă generaţie de carduri SD şi micro SD numită Premier ONE. Acestea sunt destinate celor care au nevoie de card-uri pentru camere video cu rezoluţe 4K sau chiar 8K, cu capacitate mare şi viteză de scriere foarte mare. Acestea sunt compatibile cu standardele microSDXC UHS-I şi SDHC UHS-II U3, putând fi utilizate însă şi în cititoare de carduri care acceptă viteze de transfer mai mici. Desigur, camerele video şi foto din generaţiile mai noi vor avea cel mai mult de câştigat de pe urma lor.

Cardurile ADATA SDXC Premiere ONE UHS-II U3 beneficiază de memorie de tip MLC Flash cu viteze de scriere de până la 260 MB/s şi de citire de până la 290 MB/s. Acestea vin în mai multe variante, cu stocare de maximum 256 GB. Premier ONE de la ADATA beneficiază de certificare V90, oferind suport pentru înregistrare video în timp real cu viteză de până la 90 MB/s. Aceste viteze sunt păstrate inclusiv pe modelele microSDXC, care pot atinge viteze maxime de 155 MB/s la scriere şi 275 MB/s la citire.

Modelele Premiere ONE UHS-II sunt utile atât pentru filmări în rezoluţii înalte (4K şi 8K), cât şi pentru înregistrări în camere video cu câmp vizual la 360 de grade şi camere video de acţiune. Pentru acestea din urmă, ADATA susţine că produsele din această gamă pot funcţiona la tempraturi cuprinse între -25 şi 85 de grade Celsius.

Variantele Premier microSDXC şi SDHC sunt bazate pe standardul UHS-I din Clasa 10 şi vin în variante de 16, 32, 64 sau 128 GB. Vitezele sunt evident mai mici, la 25MB/s scriere şi 85 MB/s citire, fiind recomandate pentru filmări în rezoluţie Full HD pe camere foto şi video. Acestea din urmă sunt de asemenea soluţii de buget, care să satisfacă nevoile clienţilor care nu au nevoie de carduri de memorie foarte performante în utilizarea de zi cu zi. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult