AirPods 3 ar putea fi o versiune mai ieftină de AirPods Pro

16.12.2020
AirPods 3 ar putea fi o versiune mai ieftină de AirPods Pro

Știam deja de câteva luni că Apple se pregătește de lansarea unei noi generații de căști AirPods, însă acum avem primele detalii concrete despre preț și design. Se pare că nu vor fi mari diferențe de ordin vizual între modelul nou, care ar putea fi numit fie AirPods 3, sau AirPods Pro Lite, sau poate simplu AirPods și actualul AirPods Pro. Prețul va fi însă mai mic.

AirPods 3 adoptă design-ul intrauricular de pe Pro

Conform Ming-Chi Kuo, Apple pregătește a treia generație de căști AirPods pentru începutul anului următor. Este probabil vorba despre o lansare în martie, așa cum am văzut și anul trecut. Noile căști ar putea fi aproape identice din punct de vedere vizual cu AirPods Pro, însă vor avea o funcție lipsă: ANC.

Chiar dacă sunt considerate unele dintre cele mai bune căști cu anulare a zgomotului de fundal, Apple consideră că există destui clienți care ar fi dispuși să facă o economie de 20% din preț pentru a renunța la această funcție. Astfel, AirPods 3 ar putea veni la un preț de 199 dolari, înlocuind în ofertă căștile AirPods 2 cu carcasă cu încărcare wireless din prezent.

Asta sugerează că ar putea rămâne la un preț de intrare de 169 dolari, așa cum au existat de la început căștile AirPods 2 cu carcasă fără wireless, după care ar veni AirPods 3 fără ANC la 199 dolari, iar modelul AirPods Pro la 249 dolari cu toate funcțiile integrate rămâne pe poziții.

AirPods-3-Pro-Lite

Pe lângă un design nou, intrauricular, AirPods 3 ar putea veni cu un upgrade semnificativ față de AirPods 2: autonomie mai bună. Deja AirPods 2 a îmbunătățit durata de redare față de prima generație de căști AirPods, iar AirPods 3 ar trebui să vină cu încă un upgrade. Nu ar trebui să ne așteptăm însă la „miracole”, întrucât spațiul pentru componente este destul de mic. Probabil că autonomia crescută va fi datorată lipsei anumitor componente interne și cipurilor Bluetooth și de procesare a sunetului mai eficiente.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult