AirPods 3 schimbă design-ul, oferă rezistență la apă și încărcare wireless

18.10.2021
AirPods 3 schimbă design-ul, oferă rezistență la apă și încărcare wireless

Pe lângă noile modele MacBook Pro, Apple a mai prezentat un singur nou produs hardware cu adevărat nou, alături de un nou serviciu de streaming pentru muzică. AirPods, modelul de bază ajunge la generația a treia și împrumută câteva dintre tehnologiile de pe modelul AirPods Pro, în timp ce Apple Music primește un nou nivel de abonament numit „Voice Plan”. Ambele sunt produse considerate mai ieftine în gama Apple.

AirPods 3 împrumută multe funcții de la varianta Pro

Căștile AirPods 3 vin într-o formă similară cu AirPods Pro, însă nu adoptă design-ul in-ear. Acestea sunt în continuare căști care nu oferă izolare fonică pasivă și nu beneficiază de anulare a zgomotului ambiental.

Ce primesc însă de la AirPods Pro este sistemul de control printr-un senzor de presiune pe codiță, sunet spațial cu monitorizare a poziției față de dispozitivul de unde este redat (inclusiv suport pentru Dolby Atmos), cât și posibilitatea de a folosi căștile în activități sportive și pe ploaie, fiind rezistente la stropi de apă și transpirație.

AirPods 3 buds

Apple spune că a integrat difuzoare noi, care nu distorsionează la niciun nivel de volum și beneficiază de un sistem de acordare automată numit „Adaptive EQ”, pentru a reda sunetul într-un mod potrivit utilizatorului.

Autonomia este și ea îmbunătățită, la 6 ore la o singură încărcare, cu încă 24 de ore disponibile în cutia de încărcare. Aceasta din urmă este nu doar compatibilă cu încărcare wireless Qi, dar poate fi încărcată și pe un încărcător MagSafe pentru iPhone.

AirPods 3 with iphone

Căștile costă 199 euro în europa și înlocuiesc în ofertă AirPods 2 cu încărcare wireless. Modelul AirPods 2 fără încărcare wireless rămâne în ofertă, ca un model de bază, la 149 euro, în timp ce AirPods Pro rămân varianta superioară de căști true wireless, la 279 euro.

AirPods 3 overview

Apple Music Voice Plan

Noul abonament Apple Music Voice Plan este mai atipic decât alte abonamente de muzică. Acesta funcționează doar pe dispozitive Apple și permite ascultarea de muzică prin comenzi vocale către Siri. Astfel, în aplicația de mobil nu vei avea acces la meniurile de selectare a muzicii piesă cu piesă sau album cu album. Poți asculta orice melodie de pe serviciu, dar numai dacă o ceri prin intermediul Siri. Pentru a întâmpina utilizatorii Voice Plan, Apple a creat și playlist-uri bazate pe stări, sau activități, pe care le poți cere prin intermediul Siri.

În aplicația Apple Music apar doar liste de redare sugerate de Siri, alături de piesele pe care le-ai ascultat deja prin intermediul Voice Plan. Apple spune că acest abonament este disponibil pe oricare dispozitiv Apple, de la iPhone, iPad, Mac și HomePod, până la AirPods (atât timp cât sunt conectate la dispozitivele respective), cât și în mașini conectate la telefon prin CarPlay.

Prețul pentru acest plan este de 5 dolari pe lună, la jumătate de preț față de varianta standard. În România, Apple Music costă deja echivalentul a 5 euro (25 lei), deci este posibil să nu se lanseze la noi la acest preț, sau în viitorul apropiat, mai ales că nu avem suport oficial pentru Siri în limba română. Apple Music Voice Plan debutează în 17 țări.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult