Apple suplimentează programul de reparații gratuite pentru căștile AirPods Pro cu încă un an

14.10.2021
Apple suplimentează programul de reparații gratuite pentru căștile AirPods Pro cu încă un an

Lansate cu un preț piperat, căștile AirPods Pro cu siguranță nu au dezamăgit cu performanțele oferite, însă fiabilitatea produsului nu prea s-a ridicat la standardele Apple.

Așa cum deseori se întâmplă cu produsele de primă generație, căștile AirPods Pro au adus mulți fani Apple în paginile cu formulare pentru solicitarea acordării de garanție. Deși, probabil, intențiile diviziei de marketing Apple au fost cele mai bune, în realitate experiența oferită consumatorilor a fost departe de ideal. Spre exemplu, inginerii Apple cumva nu au anticipat posibilitatea ca „jumătățile” unei perechi de căști AirPods să ruleze versiuni firmware diferite, strecurând rutine software care blochează sincronizarea căștilor pentru urechea dreaptă și stângă, dacă versiunea de firmware nu coincide. În fine, aceste stângăcii au fost în cele din urmă depășite, dar solicitările pentru remedierea căștilor AirPods Pro au continuat să vină, atât de numeroase încât Apple a decis să extindă cu încă un an campania de înlocuire gratuită a căștilor trimise la reparat cu probleme de distorsiune a sunetului.

AirPods Pro

În mod normal, programul de reparații gratuite demarat pe 30 octombrie 2019 urma să se încheie la finalul acestei luni, extensia acordată ridicând la 3 ani garanția acordată pentru acest defect survenit în urma unui viciu de proiectare neimputabil consumatorilor.

Potrivit declarației oficiale publicată de Apple, ”un mic procentaj” de unități AirPods Pro fabricate înainte de luna octombrie 2020 sunt susceptibile defectării premature, manifestată prin apariția unor distorsiuni sesizabile în timpul audiției. Totuși, mărturiile utilizatorilor spun altceva, anume că și exemplare AirPods Pro fabricate după această dată pot avea acest defect.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult