Android va beneficia de un serviciu integrat pentru fitness şi activităţi sportive: Google Fit

16.06.2014
Android va beneficia de un serviciu integrat pentru fitness şi activităţi sportive: Google Fit

Samsung are deja o platformă software pentru fitness şi alte activităţi sportive, aplicaţia S-Health şi noua platformă SAMI fiind susţinute de produse hardware precum accesoriile Gear sau telefoanele mai noi, iar echivalentul HealthKit de la Apple va fi disponibil din toamnă, odată cu lansarea versiunii finale a sistemului de operare iOS 8. Compania Google nu doreşte să rămână în urmă şi, după ce ne-a prezentat în primăvară platforma Android Wear pentru accesorii inteligente, se pare că aceasta pregăteşte şi un serviciu care va facilita agregarea datelor pentru activităţile sportive: Google Fit.

Conform Forbes, noua platformă Google Fit va fi prezentată la sfârşitul acestei luni în cadrul evenimentului Google I/O, iar modul de funcţionare şi scopul acesteia par apropiate de ceea ce va oferi HealthKit din iOS 8.

Publicaţia afirmă că Google Fit va fi un serviciu care va permite agregarea datelor oferite de diverşi senzori biometrici prin intermediul unor interfeţe software deja existente, informaţiilor urmând să fie procesate şi centralizate într-un punct central şi folosite de dezvoltatorii software de aplicaţii după cum cred aceştia de cuviinţă. Diversele date procesate, cum ar fi pulsul, greutatea, activităţile sportive depuse sau ritmul cardiac vor fi centralizate de Google Fit şi sincronizate cu contul Google al utilizatorului, acestea putând fi accesate sau sincronizate pe alte terminale.

Faţă de HealthKit, se pare că Google Fit nu va oferi o aplicaţie software dedicată, procesarea şi afişarea datelor rămânând la latitudinea producătorilor de aplicaţii cu specific medical sau sportiv. Compania Google nu este chiar străină de domeniul medical, serviciul Google Health fiind lansat în 2008 şi propunându-şi să ofere o fişă medicală digitală pentru utilizatorii interesaţi, însă acesta nu s-a bucurat de succes şi a fost închis la 1 ianuarie 2012.

Mai multe informaţii despre Google Fit vom afla în cadrul conferinţei Google I/O. care va avea loc în perioada 25-26 iunie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News