Apple anunță Apple Watch Series 8, cu senzor care măsoară temperatura corpului, și Apple Watch Ultra

07.09.2022
Apple anunță Apple Watch Series 8, cu senzor care măsoară temperatura corpului, și Apple Watch Ultra

Apple a anunțat noul smartwatch Apple Watch Series 8, cu senzor care măsoară temperatura corpului.

Potrivit companiei, dispozitivul poate detecta schimbări de temperatură de doar 0,1 grade Celsius și măsoară temperatura la fiecare 5 secunde. Această nouă caracteristică poate ajuta femeile să afle perioada în care se află la ovulație. Datele sunt criptate local, direct pe ceas.

Ceasul vine cu un design ușor schimbat comparativ cu Series 7, cu display mai mare. Apple Watch Series 8 mai include tehnologie fast charging, durabilitate sporită și sistem de detecție a accidentelor rutiere. Crash Detection poate identifica patru tipuri diferite de accidente: răsturnare, lovire din lateral, din față și lovire din spate. Această funcție este activă doar când utilizatorul conduce, pentru conservarea bateriei.

Series 8 are autonomie de 18 ore, exact ca modelul de anul trecut. Este disponibil, însă, un mod de economisire a bateriei care oferă autonomie de 36 de ore. Dispozitivul include în continuare tehnologia de detecție a căderilor, utilă pentru utilizatorii mai în vârstă.

Citește și: Apple lansează noile smartphone-uri iPhone 14 și iPhone 14 Plus, cu același procesor de anul trecut. iPhone 14 Pro scapă de notch

Ceasul va fi disponibil în patru culori. Versiunea care include doar senzor GPS va costa 399 de dolari, iar cea care include conectivitate LTE va avea prețul de 499 de dolari.

Apple Watch Series 8 va debuta pe piață pe 16 septembrie.

Apple Watch Ultra este un smartwatch gândit pentru a rezista în condiții dure

Împreună cu Watch Series 8, Apple a lansat Watch Ultra, un smartwatch mai mare și mai rezistent decât celelalte modele din oferta companiei.

Noul model vine cu design diferit. Carcasa are 49 mm și este realizată din titan.

Dispozitivul se adresează persoanelor care petrec mult timp în aer liber, exploratorilor sau celor care practică sporturi extreme. Apple Watch Ultra are autonomie de până la 60 de ore

În caz de accident, ceasul include o sirenă de 86 de decibeli care le permite altora să îi audă pe utilizatori.

Pentru scufundători, ceasul lansează automat o aplicație dedicată atunci când aceștia se află în apă. Mai mult, modelul dispune de certificare EN 13319 pentru scafandri.

Ceasul va debuta pe piață pe 23 septembrie la prețul de 799 de dolari.

Foto: Apple

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult