Apple lansează iPhone 14, cu procesorul de anul trecut. iPhone 14 Pro scapă de notch și vine cu display always-on

07.09.2022
Apple lansează iPhone 14, cu procesorul de anul trecut. iPhone 14 Pro scapă de notch și vine cu display always-on

Apple a lansat oficial seria de smartphone-uri iPhone 14, care include o variantă Plus cu ecran cu diagonala de 6,7” și același procesor de anul trecut, A15. Modelul standard, iPhone 14, are display cu diagonala de 6,1”.

Telefoanele vin cu sistem de răcire mai avansat, au în continuare notch și un strat ceramic care le protejează de zgârieturi.

Apple iPhone 14 va fi disponibil în cinci culori. Ca și Apple Watch Series 8, telefoanele au sistem de detecție a accidentelor rutiere. Crash Detection poate identifica patru tipuri diferite de accidente: răsturnare, lovire din lateral, din față și lovire din spate.

Citește și: Apple anunță Apple Watch Series 8, cu senzor care măsoară temperatura corpului, și Apple Watch Ultra

Pe partea din spate avem un sistem de două camere care include un senzor principal cu senzor de 12 MP și unul nou ultrawide. Apple susține că imaginile realizate în condiții de luminozitate scăzută au fost îmbunătățite cu 49% pe iPhone 14. Mai mult, modul Night Mode este de două ori mai rapid.

Prețurile la modelul standard încep de la 799 de dolari. La Plus încep de la 899 de dolari. Modelul iPhone 14 ajunge în magazine la jumătatea acestei luni, iar Plus în octombrie.

 iPhone 14 Pro scapă de notch și vine cu display always-on

Apple a anunțat și noile smartphone-uri iPhone 14 Pro (cu display de 6,1”) și iPhone 14 Pro Max (display de 6,7”). Acestea nu mai includ controversatul notch, elementul introdus împreună cu iPhone X în 2017. Pe iPhone 14 Pro, camera frontală și sistemul Face ID sunt găzduite de o zonă numită Dynamic Island, care poate afișa notificări și alte informații din aplicații.

Telefoanele din seria Pro vin cu noul procesor Apple A16, cu șase nuclee, mai rapid și cu un consum de energie cu 20% mai redus comparativ cu A15.

Citește și: Samsung „atacă” iPhone 14 înainte de lansare: se laudă cu S22 Ultra și Flip4. VIDEO

Apple iPhone 14 Pro include, pentru prima dată pe un smartphone produs de companie, display always-on, care afișează informații pe ecranul stins al telefonului.

Sistemul de trei camere de pe partea din spate include acum un senzor pricipal de 48 MP și un nou senzor ultrawide. Al treilea senzor este unul telephoto.

Camera frontală dispune, de asemenea pentru prima dată pe un iPhone, de sistem autofocus.

La modelul iPhone 14 Pro prețurile încep de la 999 de dolari, iar la Pro Max de la 1.099 de dolari. Telefoanele vor ajunge în magazine pe 13 septembrie.

În SUA, toate smartphone-urile vor fi disponibile doar cu eSIM. Totodată, în Statele Unite și Canada va fi disponibil serviciul Emergency SOS, care permite transmiterea de mesaje de urgență scurte prin SMS, prin intermediul sateliților Globalstar, acolo unde nu există acoperire a rețelelor de telefonie mobilă. Serviciul va fi gratuit în primii doi ani. Apple nu a oferit detalii despre prețul de după această perioadă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult