Apple anunță capacitatea acumulatorilor și pentru noile modele Apple Watch

13.09.2022
Apple anunță capacitatea acumulatorilor și pentru noile modele Apple Watch

Potrivit narativului oficial, capacitatea reală a acumulatorului nu este atât de importantă la produsele Apple, ci anduranța reală a produsului livrat consumatorilor, iPhone 14 și noile modele Apple Watch nefiind exceptate de la această „regulă”.

Parte din strategia de marketing a companiei, Apple omite aspecte esențiale din lista cu specificații a produselor nou lansate, păstrând detaliile care nu atrag neapărat aprecierile fanilor pentru anunțare cât mai discretă, la zile sau chiar săptămâni după momentul anunțului oficial de lansare.

În mod inevitabil, specificațiile tehnice complete trebuie să apară pe undeva, cum ar fi pe site-ul agenției chineze 3C, responsabilă cu certificarea tuturor dispozitivelor de comunicații wireless pentru comercializare pe teritoriul Chinei. Aflăm pe această cale, ferită de influența echipei de marketing Apple, exact ce acumulator este instalat în fiecare nou model Apple Watch:

Apple Watch

În mod absolut predictibil, versiunea cea mai subțire a modelului „low-cost” Apple Watch SE este livrată cu un acumulator de 245mAh. Raportat strict la diferența de capacitate, cumpărătorii versiunii Watch SE de mărime normală (44mm grosime vs 40mm), s-ar alege cu 20% mai multă autonomie în utilizare.

Similar, diferența între autonomia modelului Apple Watch Series 8 de 41mm grosime vs cel de 45mm este de 10% (282 mAh VS 308mAh).

Cel mai bine echipat, modelul Apple Watch Ultra, cu preț oficial de 999 euro, vine cu un acumulator de 542 mAh, despre care Apple spune că oferă până la 36 ore de autonomie în condiții de utilizare normală.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult