Apple ar putea concura camerele video GoPro cu o ofertă proprie de produse

14.01.2015
Apple ar putea concura camerele video GoPro cu o ofertă proprie de produse

Apple ar putea concura linia GoPro Hero de camere video sport cu o ofertă proprie de produse adresate pasionaţilor de sporturi în aer liber, oferind compatibilitate sporită cu alte dispozitive Apple şi funcţii în plus.

Brevetul trimis spre aprobare încă din anul 2012 pune în discuţie o serie de limitări existente în actuala generaţie de camere video GoPro, pe care Apple ar urma să le adreseze în propria ofertă de produse. Spre exemplu, acestea ar urma să includă puncte dedicate pentru montarea de accesorii, eliminând nevoia pentru achiziţionarea de accesorii costisitoare, respectiv camere video suplimentare pentru sporirea câmpului de vizibilitate.

Apple a brevetat un posibil rival pentru camerele video GoPro

Viitoarea cameră video ar putea funcţiona atât în mod independent, dar şi ca modul separat controlat prin conexiune wireless, atunci când locul ales pentru instalare sau condiţiile de utilizare nu permit accesul direct la butoanele fizice prevăzute pe carcasă. Din aplicaţia pentru brevet nu lipsesc nici referirile la noul smartwatch Apple, acesta putând controla de la distanţă funcţiile camerei video.

Printre dotări s-ar mai putea găsi un microfon subacvatic, adăugat în completarea microfonului clasic pentru a păstra capabilităţile pentru filmare cu sunet în timpul scufundărilor.

Deloc întâmplător, cotaţia acţiunilor GoPro a scăzut puternic la anunţul venit din tabăra Apple, arătând temerile investitorilor privind apariţia unei game de produse rivale. Însă de la promisiuni înşirate în aplicaţii pentru brevet la produse comerciale este cale lungă în cazul Apple, compania fiind renumită pentru obiceiul de a breveta tot felul de tehnologii şi idei cu potenţial, fără a lansa mai târziu produse comerciale bazate pe acestea. Cercetările întreprinse de Apple în domeniul camerelor video de aventură ar putea lua însă şi o altă direcţie, tehnologiile descrise în brevetul proaspăt obţinut ajungând să folosească altor scopuri, cum ar fi implementarea unui declanşator wireless pentru ceasul Apple Watch care să permită controlarea de la distanţă a camerei foto de pe telefoane iPhone.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult