Apple crește viteza de încărcare iPhone prin bateria MagSafe cu un update software

21.04.2022
Apple crește viteza de încărcare iPhone prin bateria MagSafe cu un update software

Apple a lansat un update de software pentru bateria sa externă pe format MagSafe pentru modelele iPhone 12 și 13. Acesta este primul de acest gen despre care am aflat până acum și pare că este unul important. Compania sugerează că în urma acestui update, performanța de încărcare a bateriei externe va crește, alimentând smartphone-ul wireless la o putere de 7,5W. Deși nu pare tocmai impresionant, vorbim despre o îmbunătățire de 50% față de performanța maximă anterioară.

MagSafe Battery Pack încarcă acum cu cu 50% mai rapid

Bateria MagSafe Battery Pack de la Apple a fost destul de criticată la momentul lansării. Nu numai că aceasta are o capacitate foarte mică, de 1.460 mAh, dar vine și la un preț foarte mare, de 110 euro. În comparație, baterii de 10.000 mAh de la brand-uri concurente, chiar și cu încărcare wireless, au prețuri de două ori mai mici. Totuși, Apple promite câteva funcții extra pentru bateria sa, care ar putea justifica prețul.

În primul rând, aceasta stă lipită de telefon cu magneți prin intermediul sistemului de prindere MagSafe. Astfel, știi sigur că alimentarea în regim wireless este la eficiență maximă, întrucât cele două bobine de cupru sunt aliniate perfect. Apoi, bateria poate fi încărcată odată cu telefonul atunci când este conectată la un cablu Lightning, oferind atunci putere de până la 15W. Până acum însă, puterea de încărcare atunci când nu era conectată la priză era de doar 5W, adică standard-ul Qi de bază, fără fast charging. Apple crește acum puterea la 7,5W, care este în continuare destul de lent.

Stilul în care Apple livrează însă acest update este cel puțin ciudat. La fel ca în cazul căștilor AirPods, nu există un buton de update în software-ul telefonului sau o aplicație dedicată. Apple spune că în următoarea săptămână, toți cei care folosesc aceste baterii vor primi update-ul automat în fundal. Cei care doresc însă să accelereze acest proces, pot conecta bateria cu un cablu Lightning la un iPad sau la un Mac, caz în care procesul ar trebui să dureze aproximativ 5 minute.

Poți verifica versiunea software a bateriei din meniul de Configurări > General > Despre > MagSafe Battery Pack. Numărul versiunii noi este 2.7, deci dacă acolo este afișat alt număr, update-ul nu a fost încă aplicat.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult