Apple dublează producţia de AirPods Pro din China pentru a ţine pasul cu cererea

29.11.2019
Apple dublează producţia de AirPods Pro din China pentru a ţine pasul cu cererea

Căştile din seria AirPods s-au dovedit a fi un succes răsunător pentru Apple, atât clienţii săi, cât şi cei care folosesc alte telefoane alegând aceste căşti true wireless faţă de alte modele, de multe ori chiar mai ieftine. Se pare însă că pentru sezonul de sărbători, Apple a subestimat cererea, iar acum compania cere partenerilor din Asia să crească semnificativ producţia atât pentru modelele standard, care sunt mai ieftine, cât şi pentru noile căşti premium AirPods Pro.

Conform Nikkei Asian Review, Apple a transmis partenerilor care furnizează componente şi celor care se ocupă de asamblare să crească imediat producţia. Pentru modelul AirPods Pro, care este produs de Luxshare-ICT în China, Apple a cerut ca producţia de 1 milion de unităţi pe lună să fie dublată la 2 milioane pentru perioada următoare. Modelul AirPods 2 cu carcasă wireless este în schimb asamblat în Vietnam în cadrul fabricilor GoerTek. În acest caz, creşterea comenzilor nu este atât de mare, însă este totuşi ridicată faţă de cât erau produse în mod obilnuit.

Cei care doresc să cumpere acum AirPods Pro în multe dintre ţările în care sunt disponibile, trebuie să aştepte chiar şi o lună pentru livrare, întrucât stocurile se epuizează imediat ce acestea devin disponibile. Nu te-ai aştepta ca o pereche de căşti de 270 de euro să fie atât de căutate, însă se pare că funcţionalitatea în plus precum anulare a zgomotului ambiental şi noul design au fost de ajuns pentru a atrage noi clienţi, cât şi clienţi mai vechi care sunt dispuşi să facă un upgrade.

Bloomberg spune că se aşteaptă ca până la finalul acestui an, Apple să vândă peste 60 de milioane de unităţi AirPods. Această categorie de produse este cea care creşte cel mai repede dintre produsele din portofoliul companiei, fiind aşteptate 80 de milioane de unităţi vândute anul viitor, cu un potenţial de a creşte în timp la 200 de milioane de unităţi anual.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video