Apple este obligată să elimine o funcție importantă din seria Apple Watch. Care este motivul

16.01.2024
Apple este obligată să elimine o funcție importantă din seria Apple Watch. Care este motivul

Apple se confruntă cu o schimbare majoră în cadrul tehnologiei utilizate pe ceasurile Apple Watch, eliminând caracteristica de măsurare a oxigenului din sânge de pe modelele Series 9 și Ultra 2 în SUA. Decizia a fost luată în urma unei hotărâri din octombrie a Comisiei Internaționale de Comerț din SUA (ITC), care a constatat că dispozitivele Apple încalcă brevetele deținute de Masimo Corp, declanșând astfel un conflict pe tema tehnologiei de măsurare a oxigenului din sânge, scrie The Verge.

Conform unui raport, Masimo Corp a dezvăluit că Apple intenționează să elimine această funcție, iar decizia a fost aprobată de Agenția Vamală și de Protecție a Frontierelor din SUA. Agenția a concluzionat că ceasurile nu se încadrează în sfera interdicției de import impuse de ITC, permițându-i companiei Apple să continue comercializarea și vânzarea smartwatch-urilor sale în Statele Unite.

Suspendarea temporară a vânzărilor a avut loc chiar înainte de Crăciun ca răspuns la hotărârea ITC, dar o decizie nouă le-a oferit celor de la Apple oportunitatea de a reintroduce produsele la sfârșitul lunii trecute. În încercarea de a soluționa problema încălcării brevetului, Apple a dezvoltat o soluție software și a prezentat-o agenției vamale pentru evaluare. Conform Masimo, Apple susține că ceasurile redesenate nu conțin tehnologia de oximetrie.

Ce urmează pentru Apple

Eliminarea caracteristicii de măsurare a oxigenului din sânge reprezintă o actualizare semnificativă, având în vedere marketingul orientat spre o funcție cheie legată de sănătate. Conform sursei, inginerii Apple au lucrat la un update de software pentru a modifica aplicația și algoritmii de oxigen din sânge, încercând să rezolve disputa fără a sacrifica caracteristica. Cu toate acestea, opțiunea de eliminare totală a funcției a părut cea mai bună opțiune pentru a preveni o interdicție totală în Statele United.

Acum, Apple așteaptă o hotărâre din partea Curții de Apel Federale a Circuitului SUA cu privire la cererea sa de suspendare pe întreaga perioadă a apelului, care ar putea dura un an sau chiar mai mult. Acest pas, însă, ar putea avea un impact semnificativ asupra utilizatorilor care se bazează pe caracteristica de măsurare a oxigenului din sânge a ceasului pentru monitorizarea sănătății lor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult