La ce preț vor fi lansați ochelarii Apple Glass, următorul produs „inovativ” al companiei

05.06.2020
La ce preț vor fi lansați ochelarii Apple Glass, următorul produs „inovativ” al companiei

Ochelarii inteligenți au avut mai multe tentative de a intra pe piață. Până acum însă, nimeni nu a găsit formula corectă pentru a atrage un public cât mai larg. Apple ar putea fi însă compania care aduce aceste dispozitive în „mainstream”. Zvonurile din ultimele câteva luni vorbesc despre Apple Glass, ochelari inteligenți cu AR cu preț ridicat. Aceștia vor depinde de un iPhone pentru a afișa notificări și informații direct în fața utilizatorilor. Prețul va fi, desigur, unul „Apple”.

Apple ar putea corecta greșelile din trecut ale companiilor

În ultimii câțiva ani am văzut mai multe tentative de a transforma categoria de ochelari inteligenți într-o realitate. Google Glass a fost cea mai proeminentă tentativă, însă prețul ridicat și problemele de intimitate au „ucis” aceste produse. Apoi, la mulți ani distanță, Snapchat a încercat cu ochelarii cu cameră Spectacles. Nici aceștia nu s-au bucurat de un succes foarte mare din cauza prețului și funcțiilor limitate. Și Huawei încearcă ceva cu un parteneriat cu Gentle Monster. Aceste modele suplinesc însă rolul de căști wireless. Nu pot filma sau afișa informații în fața utilizatorului.

Se pare însă că Apple crede că a găsit formula „câștigătoare”. Compania a investit mult în tehnologii AR și VR în ultimii ani. Astfel, Apple are acces la tehnologie și expertiză de top în aceste domenii. De asemenea, Apple are acces la o bază foarte mare de utilizatori care își exprimă des frustrările față de produsele deja existente. Astfel, compania are la dispoziție toate datele necesare pentru a crea un produs de care utilizatorii chiar au nevoie.

O mare problemă a altor ochelari inteligenți de dinainte de Apple Glass este un preț mare și beneficii mici.

La ce preț s-ar putea lansa Apple Glass

Informațiile pe care le avem în prezent spun că produsul se va numi „Apple Glass” și că va porni de la un preț de 499 dolari americani. Acești ochelari inteligenți vor beneficia de display-uri în ambele lentile, iar interacțiunea va fi realizată prin intermediul gesturilor. De altfel, cei care poartă dioptrii vor putea opta pentru ele contra-cost. Asemeni Apple Watch, ochelarii Apple Glass vor funcționa doar alături de un iPhone și va beneficia cel mai probabil de tehnologiile LiDAR și de încărcare wireless. Acestea din urmă sunt tehnologii pe care Apple le tot folosește în ultima perioadă.

Se pare că planul inițial era ca prototipul Apple Glass să fie prezentat alături de iPhone 12 în toamnă, ca o surpriză la finalul evenimentului. Se pare însă că situația din prezent, care împiedică adunările de persoane a dus la decizia de a amâna anunțul. Ochelarii Apple Glass ar putea fi anunțați astfel abia în primăvara anului 2021, urmând ca lansarea să aibă loc mult mai târziu.

Fiind vorba despre un produs experimental, Apple Glass ar putea intra pe piață abia în toamna lui 2021 sau chiar în primăvara anului 2022. „Disecarea” sistemului de operare iOS 14 a dezvăluit că Apple Glass poartă numele de cod „Gobi”. Fiind găsite deja urme ale acestor dispozitive în cod sugerează că Apple Glass există deja și sunt în teste în laboratoarele companiei.

Acese informații vin de la Jon Prosser, un cunoscut leaker de pe internet. Acesta publică clipuri despre Apple pe canalul său de YouTube, Front Page Tech.

(via MacRumors)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult