iPhone 12: preț mare, dar mai mic decât al concurenței?

01.05.2020
iPhone 12: preț mare, dar mai mic decât al concurenței?

Prețurile iPhone-urilor au fost un subiect de discuție încă de la apariția modelului original din 2007, acesta fiind la momentul respectiv unul dintre cele mai scumpe de pe piață. Apple a continuat să ceară prețuri premium pe dispozitivele sale în raport cu concurența, iar în 2017, compania a lansat primul smartphone cu preț de pornire de 999 dolari: iPhone X. Se pare însă că următoarea generație, iPhone 12, are șanse să fie mai ieftină decât cele din oferta altor companii, în ciuda faptului că va oferi tot conectivitate 5G.

Conform Front Page Tech, un canal de YouTube care a oferit și alte leak-uri despre Apple în trecut, prețurile pentru gama de produse iPhone 12 nu vor crește deloc. Ba chiar modelul de bază, iPhone 12 standard ar putea să fie mai ieftin decât este acum iPhone 11, în timp ce iPhone 12 Pro Max, cel mai scump model, ar putea rămâne la același preț.

În ciuda faptului că Apple va îmbunătăți noile modele cu ecrane OLED în toată gama, va integra modem-uri și angene 5G, va folosi noi procesoare Apple A14 pe 5nm și va aduce upgrade-uri la capitolul camere foto, telefoanele nu își vor modifica foarte mult prețul. Alte companii, precum Samsung și Huawei, au scumpit semnificativ telefoanele atunci când au făcut trecerea la 5G, cele mai scumpe modele Galaxy ajungând la un preț de pornire de 1.400 euro.

iPhone 12: preț mai mic decât concurența

  • iPhone 12 (5,4”) – 649 dolari / 749 euro
  • iPhone 12 Plus (6,1”) – 749 dolari / 849 euro
  • iPhone 12 Pro (6,1”) – 999 dolari / 1.049 euro
  • iPhone 12 Pro Max (6,7”) – 1.099 dolari / 1.149 euro

La o primă vedere, în afară de apariția unui model intermediar între iPhone 12 și iPhone 12 Pro, oferta de telefoane Apple rămâne aproape la fel. Desigur, există o posibilitatea mare ca telefoanele să vină într-o carcasă nouă, cu margini drepte, iar notch-ul ar putea fi redus în dimensiuni. De altfel, modelele Pro ar putea primi un senzor LiDAR pe lângă cele trei camere din prezent.

iPhone 12 pret

Este posibil ca aceste modele să reprezinte chiar cel mai mare salt în performanță, design și capabilități pe care Apple l-a făcut de la o generație la alta, întrucât sunt așteptate chiar și ecrane de 120 Hz pe variantele Pro, în timp ce modelele standard ar putea beneficia doar de ecrane la 60 Hz.

În termeni de dimensiuni, apar două noi ecrane: unul de 5,4”, dedicat probabil celor care își doresc un telefon puternic și mic, și 6,7”, pentru cei care vor cel mai mare iPhone de până acum. Este interesant însă că va exista opțiunea de a cumpăra două modele diferite la prețuri diferite, ambele echipate cu un ecran de dimensiuni de 6,1”. Diferența de preț dintre ele ar trebui să fie reflectată în capabilități pentru a putea fi justificată pentru o bună parte dintre utilizatori.

Dacă prețurile vor fi într-adevăr acestea, Apple s-ar putea poziționa pe piață cu dispozitive 5G accesibile pentru segmentul high-end, lăsând producătorii de smartphone-uri Android să se lupte pe segmentul foarte scump, unde oricum volumul de vânzări este mic. Conform studiilor de piață recente, Apple vinde în principal modelele iPhone 11 și iPhone XR la volume mari, în timp ce vânzările de iPhone 11 Pro și Pro Max, chiar și adunate, reprezintă o marte mult mai mică din total.

(via FrontPageTech, foto Phone Arena)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult