Apple lansează căști true wireless cu ANC mai ieftine decât AirPods: Beats Studio Buds

15.06.2021
Apple lansează căști true wireless cu ANC mai ieftine decât AirPods: Beats Studio Buds

Apple extinde gama sa de căști true wireless cu noua pereche Beats Studio Buds, echipată cu anulare activă a zgomotului ambiental și autonomie extinsă față de alte modele din gama sa. De altfel, compania pare să ofere cam aceeași funcționalitate pe care o oferă pe AirPods Pro, însă diferența majoră este în primul rând design-ul, dar și prețul, cât și compatibilitatea cu alte dispozitive din afara ecosistemului Apple.

Beats Studio Buds integrează tehnologie ANC promite redare de 5 ore

Beats Studio Buds adoptă un design mai degrabă comun pentru căști true wireless, fără „codițele” care caracterizează căștile din gama AirPods. Astfel, acestea arată ca „dopuri” în urechi, care ies puțin în relief atunci când sunt în utilizare. Pe fiecare cască se află însă un buton fizic, nu senzori tactili, ceva ce o parte dintre utilizatori ar putea aprecia cu siguranță.

La nivel de specificații, căștile beneficiază de tehnologia ANC (active noise cancellation) sau anulare a zgomotului ambiental, la fel ca AirPods Pro. Apple promite că Beats Studio Buds oferă redare audio cu ANC activat timp de 5 ore la o singură încărcare, sau timp de 8 ore fără ANC. De asemenea, cinci minute de încărcare în cutiuță asigură o oră de redare. Totodată, cutiuța de încărcare oferă încă 15 ore de redare, deci aproximativ trei încărcări complete.

Este interesant însă faptul că, spre diferență de alte căști de la Apple, Beats Studio Buds sunt primele care permit conectare rapidă atât pe iOS, cât și pe Android, acestea fiind imediat recunoscute de smartphone-uri, chiar și fără o aplicație instalată. Aplicația Beats oferă însă acces la configurarea funcțiilor speciale ale căștilor. Pe iOS, aceste setări sunt disponibile la nivelul sistemului de operare.

Apple începe să renunțe la port-ul Lightning

Totodată, acestea sunt primele căști true wireless de la Apple care au încărcare printr-o mufă USB-C, nu printr-o mufă Lightning. O altă diferență față de AirPods este însă rezistența la apă la standardul IPX4, caracteristică prin intermediul căreia pot fi recomandate pentru activități sportive.

De asemenea, foarte interesant este acum prețul căștilor Beats Studio Buds, este de numai 150 de dolari americani, fiind mai ieftine și decât AirPods sau AirPods Pro, cât și mai ieftine decât alte modele concurente precum Galaxy Buds de la Samsung. Lansarea în magazine va avea loc pe data de 24 iunie.

sursa: TechCrunch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult