Apple oferă producătorilor de accesorii conectorul Lightning

19.11.2014
Apple oferă producătorilor de accesorii conectorul Lightning

Apple pare să îşi continue calea de a deschide mai multe dintre componentele ecosistemului iOS către dezvoltatori. După aprobarea căştilor pentru conectivitate pe portul Lightning şi adăugarea comunicării între aplicaţii în iOS, a venit momentul să primim şi accesorii care să poată fi conectate prin intermediul mufei proprietare pentru iDevice-uri.

Producătorii de accesorii pentru iPhone şi iPad vor putea de acum să realizeze dispozitive care să se conecteze la PC sau să se încarce direct prin conectorul Lightning. Acest lucru înseamnă că utilizatorii de dispozitive cu iOS vor trebui să care un cablu în minius după ei, putând astfel să alimenteze mai multe dispozitive cu un singur cablu Apple. Acest lucru era deranjant în special în cazul tastaturilor fizice third-party şi ale boxelor wireless, care necesitau cabluri micro sau mini-USB pentru încărcare.

De asemenea, companiile care dezvoltă astfel de produse vor avea acces şi la o revizie a conectorului intern, care ajută implementarea acestuia în dispozitive mai subţiri. Astfel, mufa Apple va putea fi integrată în orice tip de accesorii, indiferent de mărimea lor. Această veste are şi o parte care ar putea îngrijora utilizatorii de dispozitive iPhone şi iPad. Cablurile de la Apple nu sunt recunoscute pentru durabilitatea lor, iar utilizarea pentru încărcarea repetată a mai multor gadget-uri ar putea să aducă de la sine şi deteriorare mai rapidă.

Cert este că Apple îşi revizuieşte atitudinea faţă de anumite aspecte ale platformelor sale, lucru care poate fi benefic în final pentru clienţi. Din păcate însă, adoptarea standardelor industriei precum conectorul micro-USB obişnuit încă nu este o opţiune pentru companie şi nu pare să fie în planurile de viitor ale acesteia. Noile accesorii cu Lightning vor veni în ajutorul celor care deja sunt clienţi Apple şi folosesc exclusiv dispozitivele companiei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult