Apple renunţă la monopolul pe adaptoare pentru jack

13.03.2018
Apple renunţă la monopolul pe adaptoare pentru jack

Ca şi în cazul aplicaţiilor, Apple deţine controlul absolut asupra accesoriilor compatibile cu dispozitivele sale mobile. Astfel, toate accesoriile care beneficiază de logo-ul MFi (Made for iPhone) sunt 100% compatibile cu dispozitivele şi garantate să funcţioneze în parametri normali, asemeni unui accesoriu oficial. Odată cu schimbarea logo-ului MFi, Apple a adăugat şi câteva noi tipuri de accesorii pe care partenerii le pot dezvolta şi lansa, precum un adaptor de la mufa Lightning la un jack de 3,5mm.

Apple livrează un adaptor Lightning-to-jack în cutia fiecărui iPhone încă de la lansarea lui iPhone 7 şi 7 Plus, însă cei care le pierd sau le deteriorează trebuie să cumpere unul doar din magazinele care vând produse Apple oficiale la preţul de 10 euro. Faptul că există posibilitatea de a cumpăra astfel de adaptoare third-party din gama MFi înseamnă că vor apărea şi alternative mai ieftine, spre bucuria celor care încă folosesc căşti pe fir cu jack de 3,5mm alături de iPhone-uri.

O altă schimbare permite acum dezvoltatorilor să realizeze accesorii compatibile cu standardul de încărcare USB-C, lucru care va permite accesorii wireless precum gamepad-uri sau baterii externe să fie echipate cu noua mufă standardizată pentru încărcare. Ce nu permite Apple încă este realizarea de cabluri USB-C-to-Lightning, precum cel pe care compania îl vinde separat de telefon pentru conectarea la un MacBook Pro/MacBook 12. Acest cablu este de asemenea singurul care poate fi folosit pentru a beneficia de încărcare rapidă pe un iPhone 8, 8 Plus sau X şi costă între 25 şi 35 de dolari, în funcţie de lungime (1 sau 2 m).

Faptul că există posibilitatea să primim o alternativă mai ieftină la accesoriile oficiale Apple ar trebui să bucure fanii, companii precum Anker, Belkin sau Spigen fiind foarte apreciate la nivel mondial pentru accesoriile compatibile cu iPhone-uri şi alte brand-uri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult